Профанація на ім’я Мінстець

0
503
Мінстець

До триріччя гібридної окупації Криму ставлю запитання: якими є три основні завдання МІП #мінстець? Лише три. Не треба ані 10, ані 20.

Питаю, бо досі не можу зрозуміти, чим займаються. Завдання або є, або їх нема. Їх декілька, вони зрозумілі всім, або їх так багато, що вже ніхто не розуміє, за що хапатися, а отже їх нема.

Що можна побачити в відкритих джерелах?

Джерело 1. http://mip.gov.ua/ru/content/pro-ministerstvo.html

Ключовими завданнями МІП є:
1. Розробка стратегії інформаційної політики України та концепції інформаційної безпеки держави;
2. Координація роботи органів влади в питаннях комунікації і поширення інформації;
3. Протидія інформаційній агресії з боку Росії.

Джерело 2. http://mip.gov.ua/documents/7.html

Основними завданнями МІП є:
1) забезпечення інформаційного суверенітету України, зокрема з питань поширення суспільно важливої інформації в Україні та за її межами, а також забезпечення функціонування державних інформаційних ресурсів;
2) забезпечення здійснення реформ засобів масової інформації щодо поширення суспільно важливої інформації.

Джерело 3: https://www.ukrinform.ua/rubric-politycs/2024135-stec-kaze-so-miz-uradom-i-suspilstvom-informacijna-prirva.html

1. завершення реформи іномовлення та концепція популяризації України у світі.
2. інформаційна реінтеграція у зоні проведення АТО та Криму.
3. Реформа урядових комунікацій

Джерело 4: http://glavcom.ua/news/stec-vidzvituvav-za-rik-roboti-vikonali-vsi-zavdannya-389418.html

«Стець відзвітував за рік роботи: виконали всі завдання.»

На цьому можна було би поставити крапку і розпустити міністерство. Бо виконали всі завдання. Але все ще продовжує висіти у повітрі запитання: які завдання виконані, окрім секретних, про які ніхто не знає?

А давайте подивимося, чи є завданнями те, що оголосив МІП…
“Протидія інформаційній агресії з боку Росії?” Це завдання? Ні, це – місія!
“Координація роботи органів влади в питаннях комунікації і поширення інформації?” Це завдання? Знову ж ні, це – функція!

Мені продовжувати розкладати ідіотам, які сидять у міністерських кріслах, і їх радникам термінологію?

Добре, розберемо, що таке дійсно завдання. Пропоную таке визначення. Завдання – це визначений у часі, запланований для виконання обсяг роботи, що має початок і кінець.

Отже, по-перше очевидно, що на сайті МІП не може висіти три роки одне й те саме завдання, особливо, після того, як звітовано про його виконання. По-друге, сам МІП шизофренічно роздвоюється у пріоритетах, одночасно повідомляючи на власному джерелі про різні головні завдання.

Втім, припустимо, що все заявлене і є завданнями, а різне їх тлумачення однією командою пояснимо технічним збігом. Не важливо, яка термінологія, аби були результати…

Дивимося на результати…
1. Закордонний істеблішмент, який впливає на міжнародну політику щодо України, достатньо поінформований про те, що тут відбуваться?
2. План деокупації територій, економічного, релігійного, культурного та інформаційного простору розроблений? Де він? На яку перспективу розрахований?
3. МІП націлений на ліквідацію наслідків агресії, діючи рефлексивно, чи створює порядок денний та змушує рефлексувати агресора?
4. Реформи, що проводяться в Україні достатньо прокомуніковані, і на якій підставі міжнародні організації виділяють ґранти ГО, націлені на комунікацію реформ?
5. Звідки виникла енергетична блокада і чому у всіх міністрів та політиків різне тлумачення подій (див. виконані завдання МІП)?

Цих запитань достатньо, щоби зрозуміти всю повноту абсурду існування МІП? Чи далі розгортати цілі, функції, факторний аналіз?

Що далі? Вважаю, має у найближчий місяць у МІП відбутися повне перезавантаження, або саморозпуск. Ці люди себе вичерпали. Три роки, переконаний, змарновані, і за це міністерська команда має просити у суспільства вибачення. Крапка. І це не смішно.

Віталій Манько. AdverMAN
Віталій Манько

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин