Безвіз. Що це насправді?

0
793
Безвізовий режим України і ЄС. Новини України сьогодні. AdverMAN

Всі пишуть про безвіз як про спосіб показати українцям Європу, аби вони повернулися додому і захотіли жити так само.

В цілому це працює, хоча є купа людей, що виїхали навіть на постійне проживання, але їм не допомогло: співають хвалу російському авторитаризму та ганьблять Захід.

Але є й інші важливі аспекти – внутрішньополітичний та геополітичний.

Задля отримання безвізу Україні довелося впровадити неймовірну кількість змін. Ви їх не бачите? Але вони є, і їхнім видимим символом та водночас винагородою є безвіз, який важко не побачити. Інші наслідки змін стануть очевидними трохи згодом.

І ще одне. Якщо розворот назад буде значним, Європа загрожуватиме зміною візових умов. На це українські політики ніколи не підуть. Значить, маємо ще й певну гарантію незворотності.

Безвіз – символ не лише геополітичного вибору Україною Заходу, але й прийняття цього вибору Заходом. Це наступний, після Угоди про асоціацію, видимий знак нашого руху в тому напрямку. Це оцінка Європою остаточності нашого вибору.

Україна два десятиліття демонструвала “багатовекторність”, але чи могло бути інакше? Захід сам не був готовий прийняти Україну — згадайте знамениту промову Буша-старшого, названу “котлетою по-київськи”. Не остання причина цього полягала у небажанні сваритися з Росією. Падіння Радянського Союзу означало лише пересування межі геополітичних інтересів імперії на схід. Нині — наступний етап скорочення імперського простору, аж до повного перетворення імперії на компактну національну державу сучасного зразка. Динозаврам нема чого робити у ХХІ сторіччі.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин