Гарні новини уікенду 4-5 серпня

0
611
Вітрова електростанція в Україні. AdverMAN

На Одещині почали монтаж вітроелектростанції

Будівництво першої черги ВЕС «Овід Вінд 1» потужністю 32.4 МВт розпочато в Овідіопільскому районі. Введення станції у експлуатацію очікують вже восени цього року. Даний проект реалізується турецькою компанією-підрозділом Guris Holding Co. Inc. Планована потужність другої черги проекту – «Овід Вінд 2» складає 50.4 МВт, наразі поки що триває процес отримання усіх дозволів на будівництво.

Книга киянки Каті Петровської увійшла до списку рекомендацій від New Yorker

Книга «Можливо, Естер» не просто увійшла, а стоїть на першому місці, що гарантує стовідсоткове прочитання рекомендації, бо рідко хто дочитує ці мастріди до кінця. Катя проживає у Німеччині, у Берліні. Нещодавно Юрій Прохасько переклав книгу на українську, а два роки тому на німецькій мові роман отримав премію Бахман – одну з найпрестижніших німецьких літературних нагород.

Кількість отриманих у 2018 році біометрик перевалила за 3 млн

Загалом з початку 2018 року громадяни оформили близько 725 тис ID-карток та понад 3 млн закордонних паспортів, що складає третину від загальної кількості біометричних паспортів, отриманих з 2015 року. Лише за липень поточного року було оформлено понад 440 тис закордонних паспортів та близько 100 тис ID-карток. Починаючи з січня 2015 року, загалом в Україні було оформлено близько 9,5 млн біометричних паспортів для виїзду за кордон та майже 2 млн ID-карток. Окрім того, Україна вийшла на лідерське місце серед країн колишнього «соцтабору» за кількістю доступних країн для відвідування без візи. Станом на літо 2018 року громадяни України можуть без віз (або із швидким оформленням формальної візи у аеропорту прибуття) відвідати 128 держав світу.

На Харківщині встановили світовий рекорд з парашутного спорту серед жінок

На аеродромі «Коротич», що розташований біля селища Новий Коротич, у рамках міжнародного проекту Women on Wings був встановлений світовий рекорд у великих формаціях. Під час перфомансу 57 жінок-скайдайверов на висоті понад 5 тисяч метрів у вільному падінні зібрали велику фігуру, після чого двічі її перебудували. Міжнародне досягнення зареєстрували на судді FAI, після чого офіційне відео рекордної спроби було спрямовано експертам в інші країни, та міжнародна колегія суддів підтвердила встановлення світового рекорду в категорії «Великі формації з перестроюванням серед жінок». Таким чином на «Коротичі» переплюнули попередній голландський рекорд, який встановили у 2016 році 56 жінок-скайдайверів. До речі, у планах жінок встановити нові досягнення за участю 60, 62 та 64 спортсменок.

Американські фонди оголосили конкурс стартапів для України

Американська венчурна компанія Village Capital і фонд MetLife Foundation запустили в Україні конкурс для фінтех-стартапів на ранніх стадіях. Подати заявку можна до 24 серпня, після чого організатори оберуть 12 фіналістів. Двоє переможців отримають по 10 тисяч доларів на грантових умовах. Фіналістів оголосять у вересні – їх запросять на фінал конкурсу Financial Health Forum, який пройде в UNIT.City. Командам з регіонів України оплатять трансфери і проживання. Форум триватиме два дні, в рамках яких стартапи-фіналісти отримають також менторську підтримку – з ними працюватимуть кілька десятків наставників. У цьому місці можна поплакати про “від нас втомились” та додати трішки мінорних нот від арії “нам ніхто дєнєх не дасть”.

Від початку року середня заробітна плата в Україні зросла на 18%

Середня заробітна в Україні зросла протягом червня 2018 року на 416 грн та становила 9141 гривню. Це на 4,7% більше ніж у попередньому місяці. У еквіваленті доларів США вона склала 352 долари. Від початку року середня заробітна плата зросла з 7711 гривень, тобто на 1430 грн, або на 18,5%. А для тих, хто бажає ще більше красивих графіків, пост із картинками.

Українське дунайське пароплавство у липні встановило рекорд

«Українське Дунайське пароплавство» у липні цього року перевезло рекордну за 8 років кількість вантажу – 314 тисяч тонн. З них більше половини – експортні вантажі (171 тисяча тонн). В даний час на лінії працюють 27 караванів. До речі, у планах на липень було перевезення 250-260 тисяч тонн. Зараз такий самий об’єм планується й на серпень. Цікаво, чи перевищить?

Богдан передасть військовим понад 200 вантажівок до кінця року

Корпорація «Богдан» планує передати Збройним силам України понад 200 одиниць повнопривідних вантажівок «Богдан 6317» до кінця цього року. Це сучасний багатоцільовий автомобіль, обладнаний потужним шестициліндровим дизельним двигуном з турбонаддувом Weichai Power, робочий об’єм якого становить 9,7 л, а потужність — 280 к.с. Використання цих двигунів дозволило українським автовиробникам давно відмовитися від складових російського виробництва по всій лінійці продукції. Вантажівка здатна розвивати швидкість до 85 км/год з вантажем в 11 тон і має запас ходу у 1447 км. Автомобіль може перевозити 50 осіб у відповідно обладнаному для цього кузові.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин