Вода і Крим. Відповідь Клімкіна путінському “опозиційному блоку”

0
874
Павло Клімкін. Новини України сьогодні. AdverMAN

Павло Клімкін пише: “Мабуть, я мав би подякувати партії «Опозиційний блок» за швидку реакцію на мою заяву про неможливість постачання з України води до окупованого Росією Криму. Ви, панове, ще раз чітко засвітилися як сила, котра інтереси України сприймає на московський лад.

«Опоблок» звинувачує мене в порушенні міжнародного права і навіть у геноциді. Щодо «геноциду», то просто безсовісно нівелювати це надзвичайно серйозне поняття, бездумно розкидаючись ним наліво й направо. Безсовісно в тому числі і щодо мільйонів жертв Голодомору, який радянська влада вчинила на нашій землі.

Що ж до міжнародного права, то радив би зазирнути хоча б у «Google» (ключові слова: гаазькі конвенції), а в разі необхідності готовий надати вичерпні юридичні консультації. Річ у тім, що міжнародне право, на яке ви посилаєтеся, твердить прямо протилежне: всю відповідальність за ситуацію на окупованих територіях несе саме окупант.

Це не Україна відрізала Крим від води, це зробила Росія, силою відрізавши Крим від України. Сама по собі окупація Криму є страхітливим порушенням міжнародного права і людських прав усіх кримчан. Вона ж стала причиною безлічі інших злочинів в усіх сферах, зокрема расової дискримінації (що є предметом нашого позову до Міжнародного суду ООН), незаконного позбавлення волі численних політв’язнів, навмисного переселення з Росії до Криму нових колонізаторів шляхом примусового заміщення населення й нав’язування російського громадянства кримчанам (а це, по-вашому, відповідає міжнародному праву чи ні?), а також усіх інших бід, які спіткали півострів. (Раджу прочитати звіт ООН «Ситуація з правами людини в тимчасово окупованих Автономній Республіці Крим та місті Севастополі (Україна)». Сподіваюся, що для «Опоблоку» ООН є достатньо поважним і достовірним джерелом).

Екологічна катастрофа в Армянську це теж злочин, скоєний окупантами на чужій землі. До речі, мій прогноз, що Росія використовуватиме ситуацію в Армянську для того, щоб посилити тиск на Україну у питанні постачання води, повністю підтвердився. Росія все-таки дуже передбачувана у своїх підлостях!

Шановні панове з «Опоблоку»! Якщо ви так переймаєтеся долею наших співвітчизників у Криму, то закличте Росію негайно припинити незаконну окупацію Криму, а також і Донбасу. Сподіваюся, ви ж маєте вплив на Москву. Чи все навпаки – це Москва має вплив на вас?”

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин