Часодії книга

0
418
Часодії - книга

Людьми керує час. Невблаганний у русі, він встановлює власні правила. Непідвладний жодній істоті, він спливає рівномірно, безперебійно, забирає найкращих до вічності. Одна дівчинка насмілилася кинути виклик часові. Чим обернеться така безстрашність, чи пожалкує вона згодом, що втрутилася у двобій між загадковими світами?..

Кожного з нас можна вважати дитиною, яка подорослішала. Дехто з старшого покоління зізнається, що потайки читає літературу, яку купували дітлахам. Часодії книга розрахована на підлітків-мрійників, юних фантазерів, винахідників, майбутніх дослідників та науковців. Вона вчить довіряти іншим, подеколи навіть незнайомим, дослухатися до себе, вірити у справжні цінності — дружбу, любов, підтримку, не опускати руки, вставати на боротьбу зі злом, шукати альтернативи, вивчати науки, наполегливо йти до мети. Радимо батькам не вагатися і не приховувати своїх бажань, а розділити радість від спільного читання разом із дітьми.

Чи є хтось сміливий?

Часодії сюжет розповідає про життя сироти Василини Огнєвої. Дівчинка живе в домі старої опікунки, та раптом з’являється рідний батько та забирає доньку в нову родину. Випадок відкриває татову таємницю: він впливовий маг-чародійник в Ефларі — світі чаклунів, фей, часодіїв. Осталою називається світ звичайних людей, до якого належить і Василина. Чи стане їй сил, кмітливості, наполегливості, аби навчитися чаклувати, подорожувати у Часі, якому підвладне все, та покласти край запеклій довготривалій боротьбі?

Фантастична історія для читання нон-стоп

Замовити книжкову серію Наталії Щерби можна на офіційному сайті Видавничого дому «Школа». Наводимо книжки у правильній послідовності:

  1. «Часовий ключ»;
  2. «Часове серце»;
  3. «Часова вежа»;
  4. «Часове ім’я»;
  5. «Часограма»;
  6. «Часовая битва».

Подорожувати неймовірними світами Наталії Щерби сподобається широкому колу читачів, бо видання мають багато переваг, які неодмінно оцінять справжні поціновувачі літературного таланту авторки.

  1. Мова оповідання. Підліткові жарти, специфічні імена, назви предметів українською мовою звучать дотепно та влучно. Перекласти молодіжний роман складно, треба відчувати «подих часу», розуміти покоління та його забобони. Зберегти стиль роману, мову автора, зробити діалоги живими, передати настрій та виразні відтінки емоцій вдалося справжній майстрині перекладу Наталії Косенко.
  2. Часодії герої відрізняються правдивістю, щирістю, доцільністю образів. Драматургія побудована таким чином, що персонажі розкриваються щоразу несподівано, через їхні вчинки читачі зрозуміють мотиви, контекст сценічних ситуацій. Потаємні бажання, приховані комплекси притаманні всім людям, тож цікаво спостерігати за розвитком стосунків та еволюцією героїв.

Видавництво Школа працює над органічним оформленням. «Стімпанк» або ж інша назва «паропанк» (напрямок наукової фантастики, у якому дії відбуваються в повністю вигаданому світі за іншими законами) — стиль з характерними залізними часовими механізмами, шкіряним вбранням вікторіанської доби, металевими гвинтами, типовими склянками тощо прикрасив фентезі-книгу. Кожен розділ, сторінка та обкладинка витримані в певному «настрої». Особлива подяка за чудові візерунки Ользі Закис.

Увага, спойлер!

Книга Часодії 2 частина «Часове серце» продовжує розповідати про непросту боротьбу головної героїні. Порятунок світів залежить від одностайного рішення дванадцяти ключників та таємничої квітки червоного кольору. Де жага до влади, людські амбіції, лицемірство, жадібність, боротьба з егоїзмом, байдужістю чародійників, заповнення часового розриву розгортається на тлі складних душевних переживань Василини. Чим обернеться перший поцілунок для недосвідченої дівчинки?

Знову до школи

Наступна частина серії Часодії книга 3 «Часова вежа» готує нові перешкоди головним персонажам. Підступна Олена Мортинова, подруга батька та директорка школи, стає на шляху Василини. Дівчинці необхідно врятувати від смерті фею Діану, скласти іспити в часовій школі, допомогти ключникам повернути час у Розколотий замок. Отож, магії стало більше, оповідання набуло веселого настрою, а героям стало складніше.

Замовити та побачити актуальні ціни на роман можна на офіційному сайті видавництва. На вас чекають фантастичні книжки Наталії Щерби:

  • зірково-місячне протистояння чаклунів у серії «Лунастри»;
  • новорічні пригоди трьох друзів у «Королеві часу»;
  • історія відьми в серії «Чароділ»;

Подарунків забагато не буває

Часодії комплект купити можна як святковий презент. Подарунковий пакунок з ексклюзивним браслетом стане приємним сюрпризом на День народження чи Новий рік. Привабливі палітурки у стилі «стімпанк» прикрасять будь-яку книжкову полицю, привернуть увагу, гармонійно поєднаються з інтер’єром кімнати підлітка. Разом із книжками ви отримаєте також унікальний чародійний шкіряний браслет.

Купити книжкові серії Наталії Щерби зручно через офіційний сайт Видавничого дому «Школа». Або ж завітайте до книгарень вашого міста чи офіційних представників видавництва. Пориньте в магічний світ фантастичних сюжетів від улюбленої письменниці!

No votes yet.
Please wait...