Чому в нових MacBook Pro немає слота для SD-карт?

0
652
Apple MacBook Pro. AdverMAN

Старший віце-президент Apple вважає, що SD-карти не потрібні, оскільки робили ноутбуки “громіздкими”.

Нові ноутбуки Apple MacBook Pro викликали багато суперечок щодо свого дизайну. В інтерв’ю Independent Філ Шиллер, віце-президент компанії з питань глобального маркетингу, пояснив, чому від нього вирішили відмовитися.

“По-перше, це трохи громіздкою слот. Ця штука наполовину стирчить з пристрою. Крім того, зараз все більше і більше камер починають використовувати бездротову передачу даних. Ми вважаємо, що це – рух вперед, оскільки ви можете використовувати фізичний адаптер, якщо хочете, або зробити бездротову передачу”, – говорить Шиллер.

Старший віце-президент Apple визнав, що використання формату SD в попередніх моделях ноутбуків було компромісним рішенням, обумовленим поширеністю цих карт серед споживчих камер.

Відразу після цього Шиллер спробував пояснити, чому при відсутності SD-карт в макбуках залишився роз’єм для навушників. Правда, його аргументи були трохи суперечливі.

“Це професійні машини. Якщо б мова йшла лише про навушники, то аудіороз’єму там би не було. Проте багато користувачів використовують ноутбуки зі студійними моніторами, підсилювачами та іншим професійним звуковим обладнанням, у якого немає бездротового підключення і необхідний 3,5-мм роз’єм”, – вважає Шиллер.

Не зовсім зрозуміло, чому Apple одночасно вважає аудіовихід професійним інструментом, а карти пам’яті – ні. Адже ними користуються, наприклад, фотографи та відеооператори. Крім того, багато професійного обладнання, про яке говорить топ-менеджер, використовує цифрове підключення, зокрема USB-A і згідно з цією логікою слід залишити залишити класичний роз’єм замість USB-C.

Мабуть, пан Шиллер ніколи не бачив, як працюють професійні фотографи – передають карту помічнику для оперативної обробки, а самі продовжують знімати.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин