У Кореї десятки тисяч демонстрантів вимагають відставки президента

0
262

У Сеулі десятки тисяч корейців вийшли в суботу на маніфестацію з вимогою відставки президента Пак Кин Хе. За оцінкою поліції, в ній взяли участь 43 тисяч осіб, а за словами організаторів – до 100 тисяч, повідомляє Euronews.

Рейтинг Пак Кин Хе впав до 5% після того, як були оприлюднені факти непотизму і корупції. У центрі скандалу опинилася її давня подруга Чхве Сун Сіль, дочка засновника секти “Ёнсегё” Чхве Тхе Міна. Скандальна подруга й інші представники секти імовірно отримали від президента можливість втручатися в державні справи, а також доступ до державних секретів та фінансів.

Пак Кин Хе звернулася до народу з вибаченнями в спеціальному телезверненні після того, як 3 листопада суд видав ордер на арешт Чхве Сун Сіль. “Кажуть навіть, що я вступила в секту і проводила шаманські обряди в Синьому будинку (резиденції президента Південної Кореї). Я чітко заявляю: нічого подібного не було”, – заявила президент.

Президентські повноваження Пак Кин Хе закінчуються більш через рік і ймовірність її відставки не велика. Але, швидше за все, країну очікує період політичної нестабільності. Згідно з останніми опитуваннями, найбільші шанси перемогти на президентських виборах в Південній Кореї в наступному році має генсек ООН Пан Гі Мун, який раніше керував МЗС Кореї.

Наприкінці жовтня стало відомо, що близька подруга президента Чхве Сун Сіль, яка не має ніякого відношення до державної служби, редагувала тексти її виступів. Слідчі припустили, що подруга Пак Кин Хе брала участь в управлінні країною. Погіршив ситуацію той факт, що Чхве Сун Сіль є дочкою нині покійного засновника однієї з релігійних сект – політичні опоненти президента заявили, що вона довіряє державні справи людям з сумнівною репутацією. Чхве Сун Сіль затримали через побоювання, що вона може втекти з країни. Скандал швидко переріс у політичну кризу.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин