Проти втікача Януковича готується “велика справа”

0
580
Янукович дебил. AdverMAN

Відносно диктатора Віктора Януковича, що втік, готується “велика справа” за ст. 255 КК України – створення злочинної організації, в яку входило його найближче оточення.

Про це заявив генеральний прокурор Юрій Луценко на зустрічі з родичами героїв Небесної сотні.

Генеральний прокурор повідомив про співпрацю з Міжнародним кримінальним судом і про плани і складності щодо передання справи з розслідування злочинів проти учасників революції Переваги під його юрисдикцію.

“На даний момент велика група найбільш кваліфікованих прокурорів і науковців працює над підготовкою підозри, а потім обвинувального акта в тому, що Янукович створив злочинну організацію в певний час, в певному місці, з певними особами з розподілом ролей, в скоєнні злочинів цим організованим злочинним угрупованням. Ця справа піде в суд”, – заявив керівник ГПУ.

За словами генпрокурора, підуть до суду справи щодо державної зради в частині доведення до недієздатності української армії, СБУ, заподіяння шкоди інформаційній безпеці. Луценко зазначив, що так звана справа Клименка і Курченка буде доводити заподіяння економічної шкоди державі режимом Януковича, його злочинним угрупованням, і вони також підуть до суду. “Також підуть до суду справи щодо присвоєння Сухолуччя, Межигір’я, справи, пов’язані з Укртелекомом, та інші. Як тільки справа буде готова, слідчий каже, що він готовий звинувачувати, процесуальний керівник підтверджує, я як генпрокурор буду робити все, щоб справи рухалися в суд”, – заявив Луценко.

Він вважає неприпустимим той факт, що досьогодні екс-президент Янукович в Україні є лише підозрюваним. Генпрокурор нагадав, що півтора місяці тому прийняв рішення про виділення з департаменту спецрозслідування ГПУ економічних справ щодо Януковича, які мають високу міру готовності. “Вважаю неможливим далі затягувати їх розслідування, очікуючи більш складних розслідувань власне подій на Майдані. І в міру готовності ці справи будуть відправлятися в суд”, – заявив він.

4 листопада начальник Департаменту спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури Сергій Горбатюк заявив, що у справі Майдану оголошені в розшук 70 підозрюваних: починаючи з екс-президента Януковича, закінчуючи беркутівцями та тітушками.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин