Бориспіль – один з найбільш швидко зростаючих аеропортів Європи

0
725
Аеропорт Бориспіль. AdverMAN

За підсумками 3-го кварталу 2016 року український аеропорт Бориспіль визнаний одним з найбільш швидкозростаючих аеропортів Європи.

7 листопада 2016 на сайті Міжнародної ради аеропортів – ACI Europe опубліковані результати рейтингу європейських аеропортів за 3 квартал 2016 року, передає Україна сьогодні.

“Відповідно до класифікації ACI Europe, аеропорт Бориспіль увійшов до третьої групи європейських аеропортів (аеропорти середнього розміру, які обслуговують щорічно від 5 до 10 млн пасажирів)”, – зазначили в Міністерстві інфраструктури України.

Згідно з результатами, за квартал аеропорт Бориспіль збільшив кількість залучених пасажирів на 18,6%, ставши одним з лідерів у своїй категорії разом з аеропортами Берліна, Ларнаки, Тенеріфе і Бухареста. Середнє зростання пасажиропотоку в Європі в 3-му кварталі склало + 3,5%, при цьому в країнах Євросоюзу воно виросло на 6,1%, а в країнах, що не входять в ЄС (Росія, Туреччина, Україна, Норвегія та ін.) – зафіксовано падіння на 4,7%.

З огляду на позитивні показники безпосередньо аеропорту Бориспіль, у звіті зазначається, що “Україна демонструє помітні поліпшення”.

“Як видно з доповіді ACI Europe, останнім часом аеропорт стає все більш помітним гравцем на європейському авіаринку”, – констатували в Мінінфраструктури.

Крім Борисполя, в рейтинг також увійшов ще один український аеропорт – Харків, який відноситься до “найменших” за європейською класифікацією. Решта аеропорти України в європейський рейтинг не потрапили, не забезпечивши істотного приросту пасажиропотоку.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин