Новини технологій. SpeceX, DARPA та інші

0
704
DARPA Tern. AdverMAN

Месенджер Skype нарешті дозволив користуватися своїми послугами без реєстрації, а Ericsson напророкував майбутнє 5G через п’ять років.

1
Користуватися Skype тепер можна без реєстрації

Для того, щоби швидко почати Skype-розмову, достатньо зайти на однойменний сайт і натиснути відповідне посилання. Реєструватися чи скачувати програму вже необов’язково, повідомила компанія.

Після того, як користувач вибере опцію розпочати розмову на веб-сайті skype.com, йому прийде посилання, перейшовши за яким він зможе спілкуватися з одним або кількома співрозмовниками. До текстового чату можна приєднати до 300 контактів, до голосового чи відео – до 25 осіб.

2
До 2022 року у світі буде 550 млн користувачів 5G

Аналітики з Ericsson підрахували, що через п’ять років 550 млн мешканців нашої планети зможуть користуватися новітнім стільниковим зв’язком п’ятого покоління. Представники шведського виробника телеком-обладнання очікують, що мережі 5G будуть стандартизовані не раніше 2020 року.

На думку директора зі стратегії та технологіям Ericsson Ульфа Евальдссона, п’яте покоління мобільного зв’язку прискорить цифрову трансформацію багатьох галузей економіки. 5G відкриє нові можливості у сферах інтернету речей, автоматизації транспорту та великих даних.

3
Ілон Маск задумав покрити всю Землю супутниковим інтернетом

SpeceX, яка належить відомому американському підприємцю Ілону Маску, має намір вивести на орбіту 4425 супутників. Відповідну заявку компанія направила у Федеральну комісію зі зв’язку США.

Супутники вагою 386 кг кожен мають літати на висоті 1,15-1,325 тис км. Розрахунковий час їх перебування у космосі – п’ять-сім років.

Створивши вказане орбітальне угрупування, SpaceX збирається забезпечити супутниковим інтернетом усіх мешканців Землі. Очікується, що швидкість з’єднання сягатиме до 1 Гбіт/с.

4
США створить безпілотники для нагляду по всій Землі

Агентство DARPA (США) працює над створенням безпілотного літаючого апарату (БПЛА) під назвою Tern, за допомогою якого військові моряки зможуть спостерігати практично за всією територією планети. Безпілотники злітатимуть і сідатимуть вертикально, базуючись на невеликих суднах.

Після злету Tern “лягатиме на крило” і зможе на середніх висотах стати очима та вухами для кораблів упродовж тривалого періоду часу. Льотні випробування DARPA має намір завершити в 2018 році.

5
Шведи випустять національну цифрову валюту

Шведський центральний банк упродовж наступних двох років випустить в обіг національну електронну грошову одиницю ekrona. Про це заявила The Financial Times голова Центробанку Швеції Сесілія Скінгслі.

ЦБ Швецію – один із найстаріших у світі. Він відомий тим, що першим запустив у обіг паперові гроші. Це відбулося в 1660 році.

Скінгслі зазначила, що ekrona буде використовуватися разом із паперовими банкнотами та монетами, а не замінить їх.

НВ

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин