Армія, зброя. “Оболонь-А” – мобільний пункт управління артбатареєю

0
472
Оболонь-А, мобільний пункт управління артбатареєю. AdverMAN

Львівський державний завод “Лорта” розробив рухомий пункт управління артилерійською батареєю “Оболонь-А”. Він являє собою машину старшого офіцера батареї на базі тягача МТ-ЛБ, укомплектовану спеціальною новітньою апаратурою. Вона може працювати як від основного двигуна, допоміжного електроагрегата, так і протягом 40 хвилин від акумулятора. У наявному програмному забезпеченні закладено надійний алгоритм бойової роботи артилерійської батареї. Завдяки цьому виникає можливість відкривати вогонь батареї набагато швидше.

“Сучасна апаратура дає змогу робити обрахунки як у процесі підготовки до відкриття вогню, так і під час керування ним в автоматизованому режимі. Починаючи з моменту визначення установок та інших даних для стрільби, здійснення топографічної, метеорологічної та балістичної підготовки в батареї до відкриття вогню потрібно буде до 90 секунд. Тоді як нині робота існуючих засобів підготовки до стрільби артилерійською батареєю забирає значно більше часу”, — каже головний конструктор дослідно-конструкторської машини “Оболонь-А” Богдан Оліярник.

До того ж сучасні засоби зв’язку розроблено таким чином, щоб можна було передавати команди в цифровому вигляді. Це забезпечує прихованість підготовки до відкриття вогню та передачу необхідних даних протягом кількох секунд. В умовах, коли противник застосовує засоби РЕБ, така здатність набуває особливої ваги.

За словами розробників, у цю машину закладено чималий ресурс для модернізації, що дає змогу за рахунок удосконалення існуючого програмного забезпечення збільшувати кількість завдань, які потрібно вирішувати. Вони сподіваються, що найближчим часом “Оболонь-А” надійде на державні випробування.

Сергій Воронков
Народна армія

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин