Російський танк Т-90 під прапором “Хезболли” горить у Сирії

0
622
російський Т-90 горить у Сирії. AdverMAN

23 січня 2017 року бойовики “Ісламської Держави” розповсюдили відеозапис підбитого ними російського танка Т-90 «Владімір», що брав участь в сирійському конфлікті на боці проурядових сил в районі Алеппо. Заявляється, що танк нібито був уражений ПТРК (ПТУР), хоча самих кадрів ураження танка немає.

Конфлікт у Сирії став першою гарячою точкою, де в реальних бойових діях були перевірені російські Т-90. Інформація про присутність на базі Хмеймім танків даної моделі з’явилася на початку жовтня 2015 року. Західним супутникам вдалося зафіксувати їх на території авіабази. Як виявилося, на Близький Схід були спрямовані основні бойові танки Т-90 модифікації А.

Якщо уважно розглядати матеріали, то можна помітити, що полум’ям обійнята командирська башточка з керованим з-під броні кулеметом “Корд”. Час від часу відбувається детонація боєприпасів калібру 12,7-мм патронної коробки, яка приткнута до кулемета.

Цікаво, що судячи з усього, на танку був прапор ліванської шиїтської організації “Хезболла”символіку, яких полюбляють носити російські військові в Сирії.

Хезболла, прапор. AdverMANПрапор руху “Хезболла” представляє собою зелену емблему організації на жовтому тлі. Буква Аліф в слові “Аллах” “тримає” автомат Калашникова.

Т-90 «Владімір» — сучасний російський основний бойовий танк. Створений в кінці 1980 — початку 1990-х років як модернізація танка Т-72Б, під індексом Т-72БУ, але був в 1992 році принятий на озброєння вже під індексом Т-90. Малосерійне виробництво танків було почате в тому ж році, разом на 2010 рік на озброєнні Російської армії перебувало за різними даними від 250 до 500 Т-90. В 2008—2009 роках згідно з контрактом поставлялось по 63 танків щорічно. У 2010 році було заплановано виробництво за різними даними від 63 до 261 танків. Крім цього, починаючи з 2000 року, почались поставки в Індію, а з 2010 і ліцензійне виробництво танку на заводах Індії. В планах було довести число танків цього типу в індійській армії до 1657. Також в 2006—2008 роках були підписані контракти на поставки танка до низки інших держав, Алжир і Саудівську Аравію.

Новости Украины, Ukraine Today, Kiev Reporter

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин