Гія Церцвадзе звільнений з Лук’янівського СІЗО

1
409
Гія Церцвадзе. AdverMAN

Під вечір 26 січня колишній боєць полку “Азов” Гія Церцвадзе звільнений з Лук’янівського слідчого ізолятора в Києві.

“Як і обіцяв – Гія Церцвадзе на волі. Україна своїх не здає. У тому числі – якщо це свої грузини”, – написав генеральний прокурор України Юрій Луценко.

Адвокат Церцвадзе Ксенія Проконова пояснила, що з її підзахисного знятий тимчасовий арешт за рішенням прокуратури, але його долю ще остаточно не вирішено, зважаючи на те, що триває екстрадиційна перевірка.

Захист Церцвадзе оскаржив його арешт 23 січня.

Раніше повідомлялося, що Луценко допустив звільнення Церцвадзе з-під арешту на час екстрадиційної перевірки.

Заступник генпрокурора повідомив, що Україна може відмовитися від екстрадиції в Росію колишнього високопоставленого спецназівця Грузії, віце-полковника Гіоргія Церцвадзе.

19 січня повідомлялося, що Солом’янський районний суд Києва заарештував на 40 діб грузинського добровольця Гію Церцвадзе, який брав участь в антитерористичній операції на сході України.

Читайте також російською: новости Украины сегодня

За словами його адвоката Ксенії Проконовой, ветерана російсько-грузинської війни затримали в неділю, 15 січня, в аеропорту Жуляни, оскільки він знаходився в міжнародному розшуку по лінії Інтерполу з боку Росії.

При цьому вона зазначила, що звинувачення російської сторони в нібито вбивстві сфабриковані і носять політичний характер.

У той же день прокуратура Києва повідомила, що перевіряє інформацію про участь в антитерористичній операції на сході України громадянина Грузії Гії Церцвадзе.

За інформацією прокуратури, чоловік був оголошений у розшук Російською Федерацією за звинуваченням в умисному вбивстві і замаху на вбивство, вчинених у 2003 році на території Сочі.

У прокуратурі додали, що існує усталена практика невидачі іншій країні громадян, якщо це може загрожувати їхньому життю й здоров’ю і пообіцяли в разі підтвердження інформації про участь Церцвадзе у бойових діях відмовити в його видачі країні-агресору.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин

1 КОМЕНТАР

  1. Чудова новина!

    No votes yet.
    Please wait...