Діра, в яку лізе до українського громадянства різна наволоч з-поза “порєбріка”

0
364
український паспорт passport Ukraine AdverMAN

Згідно з законодавством України є два(умовно, насправді один) шляхи, щоб отримати громадянство України. Це “набуття” та “прийняття”.

Стаття 106 Конституції України – це саме (та виключно) про прийняття.

Президент України приймає рішення про ПРИЙНЯТТЯ до громадянства України та припинення громадянства України, про надання притулку в Україні;

Президент України згідно с принципом розподілу державної влади має право ВИКЛЮЧНО прийняти до громадянства України. Набуття ж громадянства України то є компетенція ДМС. Політика в сфері набуття громадянства України то є компетенція МВС. Це за межами повноважень президента.

Стаття 6 закона України про громадянство має ВИЧЕРПНИЙ (окрім цих пунктів не існує способу набути громадянство) перелік з 10 пунктів, які є підставою для НАБУТТЯ громадянства України. І ПРИЙНЯТТЯ це лише одна з підстав НАБУТТЯ.
Ось ці пункти.

Стаття 6. Підстави набуття громадянства України

Громадянство України набувається:

1) за народженням;
2) за територіальним походженням;
3) внаслідок ПРИЙНЯТТЯ до громадянства;
4) внаслідок поновлення у громадянстві;
5) внаслідок усиновлення;
6) внаслідок встановлення над дитиною опіки чи піклування, влаштування дитини в дитячий заклад чи заклад охорони здоров’я, в дитячий будинок сімейного типу чи прийомну сім’ю або передачі на виховання в сім’ю патронатного вихователя; ( Пункт 6 статті 6 в
редакції Закону N 2663-IV ( 2663-15 ) від 16.06.2005 )
7) внаслідок встановлення над особою, визнаною судом недієздатною, опіки;
8) у зв’язку з перебуванням у громадянстві України одного чи обох батьків дитини;
9) внаслідок визнання батьківства чи материнства або встановлення факту батьківства чи материнства; ( Пункт 9 статті 6 в редакції Закону N 2663-IV ( 2663-15 ) від 16.06.2005 )
10) за іншими підставами, передбаченими міжнародними договорами України.

Красна наволоч з Госдупи заюзала пункт 2, йому присвячена Стаття 8 Закону – Набуття громадянства України за територіальним походженням.

Особа, яка сама чи хоча б один з її батьків, дід чи баба,
рідні (повнорідні та неповнорідні) брат чи сестра, син чи дочка, онук чи онука народилися або постійно проживали до 24 серпня 1991 року на території, яка стала територією України…

Більш того.

Згідно с Законом України про громадянство та Конституцією України НАБУТТЯ громадянства Є ПРАВОМ. Якщо особа виконує умови закону відповідні державні органи ЗОБОВ’ЯЗАНІ оформити набуття нею громадянства України.

Заява про набуття громадянства України особою, яка проживає в Україні на законних підставах, подається до територіального підрозділу служби громадянства, імміграції та реєстрації фізичних осіб за місцем реєстрації в Україні.

Прийняття рішень про оформлення набуття громадянства України особами за підставами, передбаченими пунктами 1,2, 4 — 10 статті 6 Закону належить до повноважень територіальних органів МВС України в АР Крим, областях, містах Києві та Севастополі. Термін розгляду таких заяв НЕ ПОВИНЕН перевищувати 3 місяці з дня подачі особою необхідних документів.

Після прийняття рішення про оформлення набуття громадянства України зазначені органи реєструють особу громадянином України. Дата реєстрації є датою набуття особою громадянства України. Саме з цієї дати на особу поширюються права і обов’язки громадянина України.

В нас у Законі діра розміром з Насіння.

І ця діра нижча за ватерлінію.

Пану Авакову привіт. Маю надію що пан Тетерук це виправить.

Anton Shvets

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин