Порошенко: у мене немає бізнесу в Росії

0
780
Порошенко, Харків. Новини України сьогодні. AdverMAN

«У мене був бізнес в Росії до війни. Але війна все поміняла. І тепер я хочу, щоб всі почули – у Порошенка в Росії бізнесу немає і бути не може. Ні аграрного, ні паточного, ніякого іншого», – заявив Президент Петро Порошенко під час виступу на відкритті Х Міжнародного економічного форуму «Інновації. Інвестиції. Харківські ініціативи» в рамках робочої поїздки на Харківщину.

«Хочу наголосити, я не виправдовуюся. Навпаки – я напряму звинувачую своїх політичних опонентів в Україні. Звинувачую їх у відвертій брехні, у чорному піарі, у підігруванні російській пропаганді дуже добре скоординованій, у жадобі за будь-яку ціну прийти до української влади», – підкреслив Глава держави.

Петро Порошенко зазначив, що повною мірою відчув на собі, що означає російська економічна війна, російська блокада. «Я не відкрию для вас Америки, якщо нагадаю, що я прийшов у владу з бізнесу. Це було всім відомо, коли мене обрали Президентом», – додав він.

«І після анексії Криму Росія конфіскувала у мене Севастопольський морський завод. Де-факто його у мене нема, але окупантам дарувати його ніхто не збирається. Я щоразу маніфестую це, вносячи його в свою електронну декларацію, яку відповідно до закону я заповнюю щорічно», – підкреслив Президент.

Глава держави також окремо зупинився на питанні Липецької кондитерської фабрики. «За наказом Путіна як актив вона з перших днів агресії була заарештована. Для чого? Щоб її не можна було ні продати, ні передати. Це – технологія. Він навмисно блокував її продаж, аби дати українській опозиції підстави звинувачувати мене у наявності Липецької фабрики»,- підкреслив Петро Порошенко та додав: «Опозиція все розуміла, але пас від Кремля прийняла».

Глава держави зазначив: «Тому менеджмент «Рошену» ухвалив соломонове рішення: просто взяв і закрив це підприємство. І хто бажає, може поїхати до Липецька і перевірити – замки на воротах, звільнення тисячі людей і зупинка виробництва. Стоїть та не буде запущено».

«А щодо «Рошену», то ще у шістнадцятому році я передав його у довірчу власність «Ротшильду». І сотні мільйонів у рік «Рошен» перераховує на підтримку української армії», – наголосив Глава держави.

«Ще одне – днями компанія, яка за дорученням управляє моїми активами, змогла домовитися про продаж «Кузні на Рибальському». Оскільки це підприємство об’єктивно не може не грати помітної ролі у зміцненні обороноздатності держави – ви бачите і «Гюрзу», і «Кентавр», і багато іншого… Хочу повною мірою уникнути конфлікту інтересів і тому хай у нього буде інший власник. Але ви зрозумієте чому – у зв’язку з роллю в обороноздатності – власник має бути вітчизняний», – також повідомив Президент.

Петро Порошенко звернувся до присутніх: «Я хочу вибачитись за ліричний відступ від теми нашого форуму, бо інколи відверта дезінформація та фейки надто вже чіпляють за живе».

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин