Продати матір чи дитину?

0
308
Айдер Муждабаєв. AdverMAN

Чи є серйозні незалежні політологи в Україні, які професійно пояснять суспільству, що зараз відбувається? Бо навіть я, взагалі не політолог, розумію, до чого був закид через Пінчука і чого нам слід чекати далі.

Ідеї “м’якої капітуляції” вкинуті не для того, щоб відразу їх реалізувати, а щоб зробити цю тему дискусійною. А коли ситуація “відстоїться” – почнеться на всіх каналах (у Пінчука і на інших, які завжди були антиукраїнськими) акуратна дискусія, як будувати відносини з Росією, виходячи із real politik.

Говоритимуть, добре це чи погано. Які тут можуть бути варіанти, обговорюватимуть пункти (це вже почалося). Будуть жорстко сваритися. І навіть якщо обговорення піде в цілому в критичному тоні, мета зрадників на даному етапі буде досягнута. У той час, як ці ідеї треба не обговорювати, а відкидати відразу, вирізати з тіла пристойних дискусій, як злоякісну пухлину, інакше вона дасть метастази у суспільній свідомості. Грубо кажучи, на пропозицію так чи інакше “продати матір або дитину” потрібно не відповідати уточнюючими запитаннями, навіть не обуренням, а одразу спускати зі сходів. Щоб іншим не кортіло. Нас натомість професійно втягують у цей ганебний діскурс.

Побачите, що почнеться у новому році. Знайдуться і “незалежні російські інтелектуали”, які раптом захочуть співпрацювати з українцями у виробленні “дорожньої карти”. А так звана “здорова частина суспільства України”, як її називає Ходорковський, підтримає “цю дуже важку, але необхідну в сучасних умовах розмову”, яка насправді передусім має на меті знищення України, що народилася на Майдані, її повернення під крило Росії за “планом Б” путінського сценарію. І це буде реальна зрада, тут нічого “розганяти”.

Але дехто чомусь вважає і переконує інших, що все само розсмокчеться – варто лише помовчати, не помічати. Не знаю, звідки у людей такий позитивний досвід. І чи щирі вони? Мій досвід свідчить, що будь-яка проблема, якимось чином пов’язана з Росією, ніколи не зникає сама, а найгірші політичні прогнози зрештою збуваються.

Вкрадлива пропозиція українцям виконати бажання Путіна, озвучена медіа-олігархом (з яким напевно згодні і багато його “колег по цеху”), – це, вибачте, не нежить. Ігнорувати колабораціонізм у країні, що воює, тим більше колабораціонізм серед людей, близьких до влади, – це як чекати, що рак пройде сам, якщо про нього не думати.

Таким чином, після довгих розмов, в один прекрасний день ми самі не згледимося, як питання з “продажем матері” вже буде принципово вирішене. І нам скажуть: “Це real politik, ось так склалося, і не треба кричати зрада, а треба радіти довгоочікуваному миру і думати, що робити для України далі…”

Але буде пізно. Бо переможені, особливо морально, ніколи нічого не вирішують.

Айдер Муждабаєв

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин