БТР-4М успішно пройшли випробування в Індонезії

0
325
український БТР-4М. AdverMAN

Українські БТР-4М успішно пройшли випробування в умовах тропічного клімату у Індонезії. Під час випробувань, у присутності українських фахівців, були протестовані амфібійні можливості бронетехніки на морі, проведені вогневі випробування у гірський місцевості та перевірені ходові характеристики українських бойових машин на трасі та на важкопрохідній місцевості.

Про це повідомляє ДП “Спецтехноекспорт”.

П’ять українських бойових машин були поставлені Корпусу морської піхоти Індонезії у рамках виконання контракту, підписаного на початку 2014 року між Міністерством оборони Індонезії та ДП “Спецтехноекспорт”. Виробляється дана техніка на ДП “Харківське КБ з машинобудування ім. Морозова”, що входить до складу входить до складу Концерну.

Виконання контракту відбулось вже після постачання головних партій БТР-4 на потреби українського війська, у рамках дозавантаження виробничих потужностей українського оборонного комплексу.

Директор «Спецтехноекспорту» Павло Барбул зазначив, що випробування української техніки проводила комісія, до складу якої входили представники різних підрозділів Міністерства оборони Індонезії. Реалізація цього контракту стала можливою завдяки ефективній взаємодії підприємств українського ОПК та Посольства України в Індонезії.

Безпосередньо хід випробувань детально висвітлив кореспондент індонезійського видання Angkasa Арио Нугрох, який детально описав всі етапи тестування української бронетехніки, які відбулись 19 січня 2017 року.

Марш протяжністю 100 км розпочався ще в ночі, коли колона з БТР-4М власним ходом по автострадах виїхала зі столиці Індонезії Джакарти до узбережжя Яванського моря. А вже на світанку бронемашини протестували свої амфібійні властивості на морі.

“Бойові машини стабільно та плавно ведуть себе у воді”, – пише індонезійське видання. Відмітивши те, що БТР-4 мають колісну формулу 8×8, оснащуються моторами Deutz і трансмісіями Allison, які відповідають стандартам НАТО. Ці двигуни відрізняються своєю надійністю, економічністю та потужністю.

Після водних випробувань, колонна БТР-4М направилась на місце проведення стрільб. Попри те, що дорога до стрільбища була розмита потужними дощами, українські бойові машини успішно пройшли ходові випробування. Як відмічає видання Angkasa, індонезійські військові навіть спеціально приготували гусеничну техніку для буксирування, не очікуючи таких потужних ходових властивостей БТР-4М.

Місцем вогневих випробувань було обрано каньйон, який дозволяє перевірити здатність головного озброєння української бойової машини.

Кожен з п‘яти БТР-4М, які брали учать у стрільбах, успішно вразили умовні цілі на визначених відстанях, довівши точність української зброї. Індонезійські журналісти були відверто вражені можливостями бойового модулю «Парус», який встановлюється на БТР-4М, та сучасного цифрового прицільного комплексу.

Нагадаємо, що ДП «Спецтехноекспорт» представило на виставці «Зброя та безпека 2016» нову розробку українських інженерів – безпілотний багатофункціональний тактичний комплекс «Фантом», який вже довів свої бойові можливості за складних погодних умов.

Також, ДП «Спецтехноекспорт» наприкінці 2016 року представило свій новий бойовий модуль «Тайпан», технічні характеристики якого відповідають кращим західним зразкам.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин