Авдіївка і негідники

0
321
Авдіївка і негідники

Є така стара брутальна українська мудрість: “Весна прийде – покаже хто де срав”. Вибачте за вульгарність.

Все просто: сніг прикриває все. Але лежить недовго. І коли він тане – все приховане вилазить.

Авдіївка розтопила сніг і ми побачили хто де гидив. Ми побачили “баригу” Жебрівського, який не спав три доби, тримаючись на термоядерній каві та енергетиках; ми побачили посеред Авдіївки премєр-міністра Гройсмана. Під ворожими ракетами “Градів”. Жоден прем`єр світу не наважувався їхати туди, де реально падають снаряди.

Ми побачили міністрів “злочинного уряду”, десятки волонтерів, сотні звичайних небайдужих людей. “Завтра їхатиму повз Авдіївку, можу вивезти 2-3 людей” – звичні оголошення в соціальних мережах. Ми побачили підприємців з Донеччини, які везуть в Авдіївку матраци і воду, електрогенератори і бинти, картоплю і дрова.

Ми побачили “бариг”, які за проханням Гройсмана розвернули з Мукачевого вже законтрактований і проплачений ліс у бік Авдіївки. Які збитки понесли ці “бариги” можна лише здогадуватися.

Ми побачили чітку роботу президента та дипломатичного корпусу, завдяки якій міжнародна спільнота всю відповідальність за ситуацію однозначно поклала на Москву і сьогодні на закритому засіданні Радбезу ООН рашистів знову ставитимуть у позу вінницької колгоспниці на буряковому полі. Лише той, хто втаємничений у тонкощі дипломатії розуміє, наскільки багато важкої роботи це потребувало; наскільки мало спало керівництво країни у ці дні.

Ми побачили поліцейських, які під обстрілами вираховували ворожих навідників. І вирахували!

Ми бачили солдат та офіцерів ДСНС.

Ми бачили лікарів, психологів і журналістів.

Ми бачили простих мужиків, ремонтників, які під снарядами дерлися на опори ЛЕП, аби дати замерзаючому місту струм.

Ми багато кого і чого бачили.

Не бачили ми в Авдіїївці лише великого борцуна з “баригами” Міхо. Він взагалі чомусь у ці дні ліг на дно і не відсвічує. Ми не бачили велику борчиню із “злочинною владою” Савченко. Кажуть, вона по Швейцаріям мотається. Гроші на боротьбу із “злочинною владою” очевидно збирає з таємних рахунків московських господарів.

Тимошенко ми бачили. У телевізорі. Вана щойно повернулся з чергового курсу омолодження, злітала в США і розродилася спічем про те, що, виявляється, Порошенко дав команду Захарченку стріляти по Авдіївці й посилати орків в атаку. Ми почули звичну пісню “війнавигіднавладі”. Хоча б пару баночок свого улюбленого швейцарського йогурту послала дітям.

Ми побачили Гришина-Семенченка та Парасюка, у безпечному тилу, за сотні кілометрів від Авдіївки. Блокують під коньячок з канапочками.

Ми побачили Сірожу Лещенка. У теплій київській студії телеканалу 112 відомого українофоба і сепаратиста Мураєва. Ниє пісню “війнавигіднавладі”. Очевидно, люди Авдіївки, що втратили житло, власнику елітної квартири у Києві не товариші.

У Львові звичайні громадяни, підприємці, волонтери збирають допомогу Донбасу. Але мовчить власник елітної вілли в Ніцці, борець зі сміттям і “злочинною владою”, пан Садовий. Очевидно, чекає на результати роботи “блокиратора-Семенченка”.

Весна ще не прийшла. І сніг дежить по коліно. Але Авдіївка, де сьогодні вночі був мороз більше 10 градусів, зірвала всі маскувальні покрови і стало добре видно, хто справжні “бариги” і політичні базікали.

Весна ще не прийшла, але Авдіївка показала хто де срав.

Павло Бондаренко

Примітка: Факт публікації думки не означає, що редакція обов’язково поділяє точку зору автора

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин