На військовому полігоні Збройних Сил України відбулися випробування нової української зброї та військової техніки. Про це повідомив Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов після випробувань.

За його словами, відбулись авіаційні випробування нового оперативно-тактичного безпілотного комплексу, «який здатний проводити розвідку, координувати ведення вогню, забезпечувати стійкий від впливу засобів радіоелектронної боротьби зв’язок на оперативній глибині до 200-х км, перебуваючи в повітрі до 24 годин», а також бойового безпілотного комплексу, що може нести потужний фугасний або термобаричний бойовий заряд та точно вражати цілі в глибокому тилу ворога.

«Ці безпілотні комплекси створені українськими зброярами в співпраці з нашими іноземними партнерами», – наголосив О. Турчинов.

Окрім того, було продемонстровано льотно-технічні характеристики українських легких багатоцільових вертольотів «Скаут» і АК1-3.

Як повідомив Секретар РНБО України, ці вертольоти здатні забезпечувати розвідку та швидке сполучення у військах, виконувати завдання з охорони кордону, «а також із комплексом сучасного озброєння забезпечувати виконання бойових завдань, вражаючи цілі як вдень, так і вночі, зокрема, працюючи в безпілотному режимі».

Також відбулися випробування модернізованої ЗУ-23-2. «Поєднання цієї надійної зенітної установки з електронною системою автоматичного знаходження цілі та управління веденням вогню дозволить надійно знищувати повітряні та наземні цілі, зокрема, БПЛА, що перебувають на озброєнні в РФ», – наголосив він.

«Важливою деталлю цієї модернізації є можливість завдяки автоматичній системі керувати вогнем одразу кількох зенітних установок на відстані, із захищених позицій, не піддаючи ризику життя наших військовослужбовців», – додав Секретар РНБО України.

На полігоні були продемонстровані та випробувані нові боєприпаси українського виробництва, зокрема, ракети РС-80, придатні для використання у різних варіантах їх застосування, та осколково-фугасний снаряд для популярних у військах гармат МТ-12 «Рапіра».

«Усі нові розробки українського ОПК, які пройшли випробування, продемонстрували свою високу ефективність, та після взяття їх на озброєння значно посилять наш військовий потенціал», – підкреслив О. Турчинов.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин