Вісім найстрашніших місць на планеті

0
671
Прип'ять Припять Pripyat AdverMAN

Наша планета славиться різноманітністю містичних і, часом, моторошних місць, відвідання яких неодмінно викликає страх.

Деякі пам’ятки отримали широку популярність завдяки привидам, а деякі – завдяки нез’ясовним паранормальним явищам і невимовним жахам, які відбувалися там багато років тому. Як би не лякали зловісні місця, знаходяться сміливці, які готові вирушити на пошук гострих відчуттів. Якщо ви один з них – HB Style пропонує вирушити у віртуальну подорож по найбільш страшним і містичних місцях планети напередодні Хеллоуїна.

Каплиця кісток, Португалія

Каплиця отримала свою назву тому, що її внутрішні стіни прикрашені людськими черепами і кістками. Вона була побудована в XVI столітті францисканським ченцем, який в дусі Контрреформації, властивому тій епосі, хотів донести своїм братам думку про те, що земне життя – лише тимчасове явище.

© Remon Rijper

 

Військовий госпіталь Беліц-Хайльштеттен, Німеччина

Комплекс являє собою занедбану споруду XIX століття, яка використовувалось німцями в якості військового госпіталю, під час Другої світової війни. З цим місцем пов’язано багато страшних історій, одна з них – про білицька маніяка, який вбивав жінок, пов’язаних з історією госпіталю.

© Silvia Foglia/Flickr

 

Прип’ять, Україна

Після аварії на Чорнобильській АЕС 26 квітня 1986 місто буквально спорожніло. Зараз воно повністю покинуте і про те, що колись в Прип’яті вирувало життя, нагадують лише старі, покинуті речі, які так і не дочекалися своїх господарів.

© Kamil Porembiński/Flickr

 

Катакомби капуцинів, Італія

У цих похоронних катакомбах, у відкритому вигляді покояться останки більше восьми тисяч чоловік – місцевої еліти та видатних громадян: духовенства, аристократії та представників різних професій. Скелетовані, муміфіковані, забальзамовані тіла покійних лежать, стоять, висять і навіть утворюють композиції.

© Viator.com/Flickr

 

Ліс Аокігахара, Японія

Ліс Аокігахара, відомий як ліс самогубців, є другим за популярністю місцем у світі, куди люди приходять покінчити життя самогубством. Тут щорічно знаходять від 70 до 100 самогубців. В лісі дуже легко загубитися: GPS не працює, а мобільний зв’язок постійно пропадає. Пояснення такого дивного феномену знайти не вдається.

© Patrik Ragnarsson/flickr

 

Маяк на островах Фланнан, Шотландія

У грудні 1900 року сталася дивна подія, пояснення якій не можуть знайти донині. Безслідно зникли троє наглядачів маяка. Останній запис в щоденнику, залишений одним із чоловіків, говорить: «За свої 20 років я вперше бачу такий сильний вітер». Далі записи говорять про те, що команда почала молитися. Не менш дивним можна назвати той факт, що кораблі, які в той час були в морі, розповідали про повний штиль.

© CartoonPeril2011/flickr

 

Старе єврейське кладовище, Чехія

Навколо цього місця існує безліч легенд і моторошних історій про привидів і дивну активності. За деякими підрахунками, на кладовищі покояться не менше 100 000 євреїв, причому до теперішнього часу збереглися приблизно 12 тисяч надгробних каменів.

© Vluargh/Flickr

 

Кладовище проклятих, США

Легенда свідчить, що тут похована відьма, якою був зачарований диявол, тому він регулярно відвідує її, щоб завоювати її любов. Нічні відвідувачі кладовища розповідають про більш зловісні речі: вони відчувають доторки невидимих істот і чують безперервний стогін. Існує думка, що тут знаходяться ворота в Пекло, які відкриваються щорічно на Хеллоуїн.

© Ayleen Gaspar/flickr

НВ

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин