Які міста і області перевели школи на дистанційне навчання. Перелік

0
10
Обласні та міські комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій поступово переводять освітні заклади на дистанційне навчання.

Станом на 26 січня в Україні зафіксовано 32 393 нових підтверджених випадків COVID-19, з яких у дітей – 4 847. Обласні та міські комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій поступово переводять освітні заклади на дистанційне навчання.

На Харківщині обласна комісія з питань ТЕБ та НС рекомендувала перевести школярів області на дистанційне навчання з 31 січня. Раніше на дистанційне навчання перейшли школи Зміїва та Первомайська.

У Запоріжжі на дистанційне навчання вже перейшли 75 класів у 38 школах. Це приблизно 2000 школярів.

У Сумах на дистанційному навчанні учні 5–11 класів ще з 24 січня.

У Чернігові на дистанційне навчання перейшли шість шкіл. Місцева комісія вирішила, що на дистанційне навчання переходитиме клас, у якому через хворобу немає понад 30% учнів.

На Херсонщині комісія ухвалила інше рішення. Там з 27 січня упродовж 10 днів дистанційно навчаються учні 1–11 класів.

З 27 січня перейшли на дистанційну форму навчання усі школи Одеси. Там на ранок 26 січня лише за добу в обласному центрі захворіли на коронавірус 76 дітей. Всього в місті госпіталізовано через ковід 370 неповнолітніх.

У Вінниці місцева комісія намагалася відправити всіх учнів міста на дистанційне навчання ще 20 січня, проте того ж дня комісія скасувала це рішення. В області дистанційне навчання запроваджено лише в деяких громадах.

На Хмельниччині в обласному центрі поки не бачать підстав запроваджувати дистанційне навчання. Однак онлайн уже навчаються кілька міст регіону, зокрема Кам’янець-Подільський, Шепетівка та Старокостянтинів.

В Житомирі через різке погіршення ситуації із захворюваністю на ковід відправлять на дистанційне навчання учнів 1–11 класів, але лише з понеділка, 31 січня. В області уже дистанційно навчаються учні двох міст: у Бердичеві до 11 лютого та в Новоград-Волинську, поки не поліпшиться ситуація.

Івано-Франківська область із 24 січня перебуває в червоній зоні, усі школи з того дня перейшли на дистанційне навчання.

Закарпаття. З 24 січня на дистанційне навчання перейшли всі школи Ужгорода. Про можливий перехід на онлайн-форму всіх шкіл області також повідомив голова ОДА Віктор Микита.

З 24 січня дистанційно навчаються учні 5–11 класів на Львівщині, кінцева дата наразі невідома.

Усі школи Чернівецької області вже майже тиждень перейшли на онлайн-навчання. Обласна комісія відправила школярів додому на два тижні з 21 січня.

На Тернопільщині дистанційно навчаються школи обласного центру. За словами начальниці обласного управління освіти Ольги Хоми, якщо кількість хворих серед педпрацівників чи учнів перевищуватиме 50%, то вони подадуть на комісію ТЕБ та НЕС пропозицію про перехід на дистанційну форму всіх шкіл області.

Волинь. До 6 лютого дистанційно навчаються учні 5–11 класів Луцька. В області школи також поступово переходять на онлайн-форму. Таке відбувається в Ковелі та інших менших громадах.

Рівненська область перейшла в червону зону з 27 січня. З цього дня два тижні дистанційно навчатимуться учні всіх шкіл.

Миколаївщина. В обласному центрі дистанційно навчаються всі класи в 46 школах. Окрім того, 28 груп у 18 дитячих садках перебувають на самоізоляції.

На Донеччині з 26 січня по 12 лютого дистанційно навчатимуться усі учні Краматорська. З 31 січня до 11 лютого так само навчатимуться учні Маріуполя.

У Полтавський області засідання комісії з питань ТЕБ та НС рекомендувало закладам освіти перейти на дистанційну форму навчання з 31 січня. Остаточне рішення про закриття закладів ухвалять на засіданні 28 січня.

У Кіровоградській області перейшли на дистанційне навчання 83 класи в Кропивницькому. Управління освіти обласного центру рекомендувало переходити на дистанційку всім школам міста з 31 січня.

У столиці України заступник міського голови повідомив, що в школах хворіють приблизно 1% учнів та вчителів. Тому поки немає підстав для переходу на дистанційне навчання всіх шкіл міста. Рішення про це мають ухвалювати керівники закладів залежно від ситуації із захворюваністю.

За матеріалами НУШ

Беріть участь в Суперконкурсі талантів Алея Зірок дистанційно:

Конкурс Алея Зірок України

Rating: 5.0/5. From 2 votes.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин