Як шукати роботу в умовах війни + огляд популярної столичної вакансії

0
50

З 24 лютого мільйони українців живуть в умовах шаленої нестабільності. Хтось втратив роботу одразу, хтось з кожним місяцем отримує все менші і менші доходи. Багато хто змушений був змінити місце проживання і шукати нові ресурси, аби втриматись на плаву і прогодувати сім’ю.

Позаду 4 місяці збройного протистояння, скільки попереду — на жаль, невідомо. Шок першого періоду минув, настав час шукати своє нове місце на ринку праці. У цій статті ми розкажемо про хороші вакансії у столиці, а також дамо кілька порад щодо пошуку роботи. Давайте планувати, адже саме нам відбудовувати країну!

Кого шукають у Києві

Серед топ-оголошень — водій на авто компанії. На сайті Jobs.ua опубліковано понад 50 пропозицій. Розмір заробітної плати пристойний, від 15 тисяч гривень + %, до 50–75 тисяч гривень, якщо компанія виконує рейси в Європу. Досвід роботи бажаний, але в більшості випадків мінімальний, від 1 року. Є вакансії, де це необов’язково.

Офіційно працевлаштуватися можна у службу таксі, компанії, що виконують міські, приміські чи міжнародні перевезення, логістичні сервіси тощо. Це може бути як основна робота, так і додатковий дохід. Як правило, особливих вимог до кандидатів не висувають. Головне — порядність, пунктуальність, відповідальність, чесність, відсутність шкідливих звичок.

Як знайти роботу самостійно

Спеціалісти рекомендують:

  • оцінити свої ресурси. Чи є у вас пасивний дохід? На який період вистачить заощаджень? Як краще розподілити наявні кошти? Так ви зрозумієте, скільки ще можна протриматись. Можливо, доведеться навчитись економити та ретельно планувати бюджет. Тепер переходимо власне до пошуку роботи;
  • зайняти активну позицію. Моніторте пропозиції відразу на кількох сайтах, відгукуйтесь на вакансії, переглядайте суміжні категорії і будьте готові будь-коли прийти на співбесіду чи стати до роботи. Охочих багато, тож не проґавте хороший шанс. У цій ситуації навіть крок назад у кар’єрі нікому не зашкодить. Профі швидко надолужують втрачене;
  • обов’язково складіть або оновіть резюме. Зараз воно мало чим відрізняється від довоєнного, єдиний нюанс — зробіть це українською та англійською (або іншою іноземною) мовами. Останнє актуально, якщо хочете влаштуватись у закордонну компанію.

Використовуйте усі можливі канали пошуку — запитуйте знайомих та незнайомих, користуйтесь пошуком на Jobs.ua, підписуйтесь на тематичні телеграм-канали. Соціальні мережі та публікації в газетах теж хороший варіант.

Розглядайте кризу як точку росту, докладайте зусиль, не бійтесь помилятись — усе обов’язково вийде. Разом переможемо!

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...