Українська діаспора США може істотно вплинути на вибори президента

0
299
Валерій Чалий. AdverMAN

Українська діаспора в США може істотно вплинути на майбутні вибори президента в цій країні.

Про це заявив посол України в Вашингтоні Валерій Чалий.

“Одна з відмінностей цих виборів полягає в тому, що роль української діаспори, як і польської, діаспор балтійських країн, румунської, дуже зросла. Кількість громадян українського походження – понад 1,5 млн в Сполучених Штатах. Відверто кажучи, не всі вони політично активні, але навіть та частина, яка прийде голосувати, може мати дуже серйозний вплив”, – зазначив Чалий.

Він підкреслив, що цей вплив критично важливий для кандидатів, оскільки боротьба відбувається в тих штатах, де не спостерігається явної перемоги одного з кандидатів в президенти.

“Саме в цих штатах є велика українська діаспора”, – заявив Чалий.

Він уточнив, що мова йде про Огайо, де представників української громади більше 60 тисяч і активно діють українські організації, Пенсільванію, де дуже важлива ситуація, але є перевага кандидатів від Демократичної партії Хілларі Клінтон, і Флориду, де попередній результат багато в чому покаже тенденцію і можливий підсумок по виборам в цілому.

Посол зазначив, що українська діаспора зосереджена на західному узбережжі, зокрема, в штатах Каліфорнія, Орегон і Вашингтон. Також кандидати будуть вести серйозну боротьбу в штатах Нью-Джерсі і Нью-Йорк, де представлено багато вихідців зі Східної Європи.

Чалий розповів, що традиційно українська громада голосувала за республіканців, але зараз у громадян “почалися роздуми” з приводу кандидата від Республіканської партії Дональда Трампа.

Вибори президента США відбудуться 8 листопада. Основними претендентами на перемогу вважаються Трамп і Клінтон. За результатами опитувань, представник демократів продовжує випереджати республіканця, хоча підтримка Клінтон падає на тлі розслідування ФБР, пов’язаного з використанням особистої пошти в службових цілях.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин