Про дострокове розірвання контрактів в армії

0
445
армія України. AdverMAN

Один мій знайомець колись підписав з новозеландською компанією трирічний контракт на роботу в Африці – на якихось копальнях. А пропрацювавши рік і 2 місяці вирішив той контракт розірвати – бо умови, які спершу видавалися гарними і привабливими, в умовах сонячної Африки приваблювати перестали. У компанії на те відповіли, мовляв, фіг тобі, золота рибка, контракт ти підписував у здоровому глузді, тож або вкалуй – або по суду здобудеш 0 з/п плюс штрафні санкції за збиток завданий твоєю відсутністю. Все за законом. Все згідно контракту.

Адвокат йому сказав, що в суд можеш звісно подавати. Може й розірве контракт. От тобі, голубе, адреси адвокатів і їхні прайси (на Заході – ду-у-у-уже дороге задоволення), от тобі адреси судів і яким транспортом туди можна діставатися…

Це Захід, дітонько. Все гарно і привабливо там лише в байках зраднюків – особливо тих, які на Заході і з Заходом ніколи у житті не працювали.

Подумав мій знайомець, прикинув, сплюнув і пахав до кінця контракту мовчки, аби тепер на всі боки клясти тупих піндосів (невідомо їх за що).

До чого я все це? До того, що підписав президент України Закон про те, що право на звільнення з військової служби набувають військовослужбовці, які проходять військову службу за контрактом, дію якого було продовжено понад встановлені строки на період до оголошення демобілізації та які вислужили не менше 18 місяців з дати його продовження, та такі, що уклали контракт на строк до закінчення особливого періоду або до оголошення рішення про демобілізацію та вислужили не менше 24 місяців військової служби за контрактом.

Тобто – дав можлвість частині контрактників звільнитися достроково, а не бігати по судах, не лягати в шпиталі і не придумували інші способи тікати зі служби. А міг би й не давати – у Британії чи США саме так і зробили б, англосакси на цю тему люди суворі.

Можна сказати – зробив прездент крок назустріч воякам, і водночас – від старої рекрутської армії made in USSR.

Яка реакція у відповідь? Звісно, збурення!

А чому після 18/24 місяців? А чому не прямо зараз і прямо всім? Фронт оголимо? А ви зробіть армію, в яку будуть ломитися я на курорт на Майамі – всі самі туди побіжать!

Ну, зраднюкам не вперше. Патякати – не мішки тягати. Як вірні нащадки ліваків Винниченка та Грушевського, вони залюбки реанімують гасла сторічної давнини.

Дембель! Всім зразу! Замінти армію на добровільну народну міліцію… Ну… там армія була така, що нинішня – майже курорт, хіба люди права не мали?

Тоді вони не тільки горлали – ще й робили. Ви думаєте, чому під Крутами більшовицьку навалу відбивали необучені студенти та пацани-курсанти? Та тому – армію Винниченко щойно демобілізував.

Пустіть їх до влади – вони й вдруге таке зроблять. А за Винниченками завжди приходять Дзержинські, Пятакови і Землячки з ЧК. З катівнями і розстрільними підвалами.

Завжди. Думайте.

Дмитро Вовнянко

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин