ЗРК “Дніпро”. Новий комплекс протиповітряної оборони

0
690
ЗРК Дніпро. AdverMAN

За останні два роки українська оборонна промисловість зробила великий ривок – було модернізовано велику кількість різних зразків озброєння, з’явилися й нові, що прийняті на озброєння або будуть прийняті в найближчому майбутньому.

Одним із нових зразків озброєння є зенітно-ракетний комплекс «Дніпро» середньої дальності, що розробляється з 2012 року.

Спершу він був призначений для установки на споруджувані корвети проекту 58250, і тільки з 2014 року почав розроблятися як армійський варіант.

ЗРК «Дніпро» є продуктом кооперації цілої низки підприємств: ракети розроблені київським ДержККБ «Луч», головки наведення для них – львівський ДП ЛНДРТІ.

Багатофункціональна радіолокаційна станція наведення ракет розроблена запорізьким НВК «Іскра», а пункт бойового управління для ЗРК «Дніпро» — київським НВП «Аеротехніка-МЛТ». Базою для комплексу виступають машини ПАТ «АвтоКрАЗ». За заявою військових, новий комплекс здатний знищувати літаки і вертольоти всіх типів, безпілотні літальні апарати та крилаті ракети на середніх і малих дальностях. При тому, що збивати цілі комплекс може в будь-який час доби, навіть за складних метеоумов і за активної інформаційної, вогневої та маневреної протидії супротивника. До складу ЗРК «Дніпро» входить пункт бойового управління (на шасі броньованого КрАЗ-6322), багатофункціональної РЛС (також на шасі КрАЗ-6322), а також пускові установки.

Слід зазначити, що багатофункціональна радіолокаційна станція розроблена за технологією активних фазованих антенних решіток і забезпечує дальність виявлення цілі в 150 км.

ЗРК «Дніпро» може одночасно випустити по шести цілях 12 керованих ракет. Зенітні ракети, що використовуються в комплексі, двох модифікацій: із командним телекеруванням на початковому і середньому ділянках траєкторії й активним самонаведення на кінцевій ділянці і з радіокорекцією наведення на початкову та середню ділянки й активним самонаведення на кінцевій ділянці.

За деякими даними, комплекс проходить активну стадію польових випробувань і буде прийнятий на озброєння Збройних сил у 2017 році.

Тактико-технічні характеристики ЗРК «Дніпро»

Максимальна дальність виявлення цілі типу тактичний винищувач, км:
на висоті 7 км – не менше 150;
на висоті 0,15 км – не менше 50;
на висоті 0,02 км – не менше 28;

Дальність стійкого супроводу тактичного винищувача – 120 км;

Мінімальна висота ураження цілі — 0,015 км;

Максимальна висота ураження цілі — 25 км;

Час готовності (включення) комплексу до бойової роботи – не більше 4 хвилин.

defence-ua.com

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин