Слідство.Інфо – брехливі негідники?

0
541
Рошен. Новини України сьогодні. AdverMAN

Заява AVELLUM щодо розслідування Paradise Papers

5 листопада 2017 року було опубліковано серію матеріалів Слідство:Інфо, у яких наведено інформацію про AVELLUM та нашу співпрацю з юридичною фірмою Appleby. На нашу думку, ці матеріали містять маніпулятивні твердження, що не підтверджені фактами, та не наводять об’єктивного відображення позиції фірми, викладеної у відповідь на запит Слідство:Інфо.

У зв’язку з цим ми заявляємо про таке:

• Дійсно, як зазначено у процитованих Слідство:Інфо матеріалах, першочерговою задачею для розроблення міжнародної холдингової структури для корпорації Рошен було забезпечення продажу корпорації Рошен у разі, якщо це буде можливо відповідно до комерційних умов. Саме тому розроблена структура, що обговорювалася з Appleby, має ознаки підготовки корпорації Рошен до продажу.

• Окремі способи продажу корпорації Рошен, які розглядалися, не могли бути здійснені без міжнародної холдингової структури. Зокрема мова іде про здійснення первинного публічного розміщення акцій (IPO) корпорації Рошен на іноземній біржі або продаж міжнародній публічній корпорації. Враховуючи розмір цієї транзакції, саме такі способи були найбільш імовірними. Інформацію про це ми наводили у нашій відповіді на запит журналістів Слідство:Інфо від 27 жовтня 2017 року.

• Ми наголошуємо, що міжнародна холдингова структура, розроблена для здійснення операції з продажу корпорації Рошен, повинна була забезпечити уникнення подвійного оподаткування з метою того, щоб усі податки повною мірою було сплачено саме в Україні, а не за кордоном. У разі продажу корпорації Рошен усі кошти були би перераховані кінцевому власнику в Україну, задекларовані та з них було би сплачено усі податки. Так само як сьогодні усі податки корпорація Рошен сплачує і надалі буде сплачувати в Україні. Саме про це ми зазначили у відповіді Слідство:Інфо від 27 жовтня 2017 року. Журналісти повністю проігнорували цю важливу інформацію і не висвітлили її у сюжеті. Ми вважаємо цей факт, а також висновок і заголовок статті щодо мети створення структури, маніпулятивними і тенденційними.

• Оскільки продати корпорацію Рошен було неможливо через комерційні обставини, було прийнято рішення передати корпорацію у “сліпий траст” відповідно до міжнародних стандартів. Управляючий “сліпого трасту” підтвердив, що траст відповідає міжнародним стандартам.

• У зв’язку з передачею корпорації Рошен у довірче управління респектабельній міжнародній банківській групі Rothschild, Петро Порошенко не має повноважень на здійснення контролю за процесом пошуку покупців чи переговорним процесом щодо продажу корпорації Рошен чи будь-яких її частин. Зазначене питання повністю належить до компетенції та повноважень Rothschild.

• Без створення міжнародної холдингової структури передача корпорації Рошен у “сліпий траст” була б неможливою або юридично дефектною. Україна не є стороною Гаазької конвенції 1985 року про право застосовне до трастів та їх визнання, тому передача корпорації Рошен в траст без створення міжнародної корпоративної структури була би недійсною з точку зору українського права.

• Компанії міжнародної холдингової структури до передачі корпорації Рошен у “сліпий траст” не мали банківських рахунків. Тому будь-які заяви про порушення валютного законодавства чи перерахування готівкових коштів з України при створенні міжнародної холдингової структури є безпідставними домислами.

Також ми хотіли підкреслити, що відмова юридичної фірми Appleby від участі у реалізації проекту була пов’язана саме з агресією Російської Федерації проти України та готовністю Президента України надати жорстку відповідь на незаконні дії військових підрозділів Російської Федерації. Таке рішення, прийняте фірмою Appleby, не може розглядатися як свідчення застережень щодо транзакції як такої. AVELLUM надає юридичні послуги щодо корпорації Рошен з 2013 року, та ми не маємо жодних застережень щодо представництва корпорації Рошен, Порошенка Петра Олексійовича чи управителя “сліпого трасту”, особливо враховуючи прозорість структури, дотримання всіх законодавчих приписів та відмінну ділову репутацію наших клієнтів.

А тепер та сама порожня балаканина псевдожурналістки Бабінець:

За період з січня по жовтень корпорація Roshen заплатила в український бюджет 1,213 млрд гривень податків, повідомили в прес-службі компанії.

З вищевказаної суми 296,6 млн гривень заплачені як податок на прибуток, 10,5 млн гривень – військовий збір, 634,1 млн гривень – ПДВ, і 135 млн гривень єдиного соціального внеску.

Місцеві бюджети отримали від корпорації 136,6 млн гривень – це податки на доходи фізосіб, земельний податок і інші.

У компанії відзначають, що основна частина податків йде в Україну, решта виплачується в тих країнах, де є представництва Roshen.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин