У Вашингтоні відкрилася найбільша в США виставка військової техніки Sea Air Space 2018.

Журналісти відзначають, що на відміну від російських мультиків про надсучасні ракети, якими Путін лякав світ, в США усі зразки зброї реальні і готові до використання.

Так, на виставці показали гвинтівку «вбивця дронів». Вона має кут ураження в 30 градусів. Такий постріл б’є відразу на всіх частотах і від’єднує дрона від бази управління, роблячи безпілотник некерованим. Одна така гвинтівка в базовій комплектації коштує 30 тисяч доларів, що в кілька разів дорожче хорошого автомата.

Також на виставці продемонстрували частину ультрасучасної системи нічного бачення – камеру, здатну розрізняти цілі вночі на відстані до 20 кілометрів.

В рамках виставки також проходять лекції з інформаційної війні та кібервійни.

«Найголовніше – захистити мережі від злому, адже постійно в новинах розповідають про успішні хакерські атаки на великі компанії. Наша ідея в тому, щоб максимально убезпечити передачу даних від однієї точки до іншої – і тільки в одному напрямку, щоб в зворотну сторону жодна інформація йти не могла», – розповів комп’ютерний інженер Чад Вромен.

На виставці є і живі експонати – собаки, що допомагають реабілітувати військових, які повернулися з фронту.

«Ми тренуємо собак-супутників для поранених ветеранів, але найбільшим сенсом в цьому є те, що наші тренери – теж військові. Ми називаємо це реабілітацією шляхом виконання місії. Собак тренують по 16-18 місяців. Вони у нас дуже талановиті, це прекрасна терапія», – зазначила дресирувальниця Алісон Пітчер.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин