Starship SN15 успішно приземлився

0
3
Starship SN15

О 01:25 ночі 6 травня на полігоні американської компанії SpaceХ у селища Бока-Чіка в південному Техасі відбувся успішний випробувальний політ прототипа космічного корабля Starship SN15.

Програма польоту була незмінною: підйом на висоту ~ 10 км, переворот в горизонтальне положення і контрольований спуск. На підльоті до посадкового майданчику – швидкий переворот у вертикальне положення і посадка.

Через 6 хвилин і 8 секунд польоту прототип приземлився, проте в руховому відсіку почалася невелика пожежа, який ніяк не вдавалося загасити з одного брандспойта до 01:36 за Києвом.

Відео вийшло не дуже гарним, з перервами. Можливо, тому, що для його передачі з борту прототипа тестувался супутниковий інтернет компанії Ілона Маска Starlink.

Маск, реагуючи на пост співробітника NASA Майкла Бейлора про те, що SpaceX йдуть шляхом багаторазових повторень випробувань, незважаючи на багато невдач, написав: “Це єдиний спосіб створити швидко і повністю багаторазові орбітальні ракети – фундаментальну технологічну революцію, необхідну для того, щоб зробити життя багатопланетним”.

На різних стадіях готовності на Starbase, майбутньому космодромі SpaceX, знаходиться з десяток зразків Starship. До кінця року глава компанії Ілон Маск сподівається здійснити орбітальний тестовий політ повноцінного прототипу “Зоряного корабля”.

Послухайте також пісню про Ілона Маска, Maria Myrosh – Elon is a Martian:

Ще відео посадки:

Rating: 5.0/5. From 6 votes.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин