Зеленська отримала пентхаус від оборудки з олігархом

0
564
Зеленська. Новини України без цензури

Згідно з офіційними даними про доходи та майно дружина новообраного президента України Володимира Зеленського купила в олігарха Олександра Буряка розкішну квартиру менше ніж за половину від ринкової вартості.

Про це пише агентство Reuters.

Зеленський, комедійна і телевізійна зірка без політичного досвіду, виграв президентські вибори 21 квітня завдяки позиціонуванню себе, як людини, що не має відношення до заможної еліти, яка домінує в українському бізнесі та політиці.
Але угода про купівлю квартири в елітному комплексі «Імператор» на узбережжі Чорного моря свідчить про те, що сім’я Зеленського отримала вигоду від члена тієї самої заможної еліти.

Reuters не зміг встановити, чому квартира продавалася за цінами нижче ринкових. Ні Зеленський, ні його дружина не відповіли на прохання про коментарі на запити, подані через штаб його передвиборчої команди та до компаній у яких він є співвласником.

Буряк, бізнесмен, який, згідно з документами про державну власність, продавав квартиру, відмовився від коментарів, коли Reuters зв’язався з ним по телефону, і не відповів на письмові запити.

Згідно з декларацією про доходи та майно та українського реєстру власності, подану цього року її чоловіком, дружина обраного президента, Олена Зеленська, у квітні 2013 року купила пентхаус на Кримському півострові за $ 163 893.

За купівлю, зроблену за рік до анексії Росією Криму, вона виплатила еквівалент близько $1263 за квадратний метр.

У 2012 році лістинг, опублікований на сайті української нерухомості domik, зазначав ціну на квартиру в комплексі «Імператор» в діапазоні від $3500 до $4000 за квадратний метр.

Другий лістинг того ж самого будинку, який був опублікований в 2012 році на російському сайті indoor-estate, давав мінімальну ціну в $2800 за квадратний метр.

Агент з нерухомості Криму, який говорив на умовах анонімності, підтвердив, що квартири, порівняні з квартирами в комплексі «Імператор», зазвичай продавалися в 2013 році від $2500 до $3000 за квадратний метр, але інколи доходили і до 5000 доларів.

Буряк – колишній член українського парламенту, який разом зі своїм братом Сергієм контролював акціонерів українського кредитора Брокбізнесбанк, принаймні з 2010 року, поки вони не продали мажоритарний пакет акцій у середині 2013 року, згідно з даними Комісії з цінних паперів та бірж України.

Неназвані колишні керівники Брокбізнесбанку перебувають під кримінальним провадженням за підозрою, що вони привласнили гроші з банку з 2012 року, згідно з судовими документами, поданими прокурорами.

У рамках цього розслідування прокурори заарештували активи двох компаній, які підозрюються в отриманні вигоди від шахрайських схем.

Обидві фірми, Серединецьке та Сварог-Буковина, належать Олександру Буряку і перебували у його власності в той час, коли відбувалося згадане шахрайство, повідомляє офіційний український реєстр прав власності.

Буряк не відповів на питання про розслідування. Reuters не зміг самостійно підтвердити, чи він знаходиться під слідством. Представник «Сварог Вест Груп» не відразу відповів на запит про коментар. Серединецьке і Сварог-Буковина є частиною «Сварог Вест Груп».

Заможні фігуранти

Суперники Зеленського звинувачують його в тому, що він є пішаком Ігоря Коломойського, одного з найбагатших людей України, чия медіа-компанія тісно співпрацює з телевізійним бізнесом комедійника. І Зеленський, і Коломойський заперечують, що новообраний президент перебуває під впливом магната.

Коломойський повідомив Reuters, що вважає, що Буряк продав квартиру Зеленській дешево, тому що його банк не має ліквідності і йому необхідно швидко зібрати готівку. Він не надав доказів для підтвердження цього твердження.

Український центральний банк оголосив ліквідність Брокбізнесбанку 28 лютого 2014 року, через 10 місяців після продажу квартири.

У листопаді 2013 року, через шість місяців після продажу квартири, українське рейтингове агентство «Експерт-Рейтинг» у звіті, опублікованому на сайті Брокбізнесбанку, заявило, що фінанси банку є надійними, а його ліквідність значно вище середнього рівня для сектора.

За даними виборчої комісії, Буряк добровільно взявся за виборчу кампанію Зеленського цього року. Він був делегований кампанією з моніторингу порушень права виборців у день голосування у Кривому Розі, у рідному регіоні Зеленського.

Преміальна нерухомість

Охоронюваний парою кам’яних левів по обидва боки входу, комплекс «Імператор» знаходиться в густолісній парковій зоні з видом на Чорне море у кримському курорті Ялта.

По сусідству – Лівадійський палац, де президент Франклін Д. Рузвельт перебував на Ялтинській конференції та зустрічався з радянським лідером Йосифом Сталіним і британським прем’єр-міністром Уінстоном Черчіллем наприкінці Другої світової війни.
Зеленська зазначена як нинішній власник квартири в українському реєстрі прав власності.

Її квартира була виставлена на продаж агентством нерухомості «Причал 82» у квітні за ціною $ 790,668, що є еквівалентом $5195 за квадратний метр та в чотири рази перевищує купівельну ціну в 2013 році.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин