Ігор-Василь Васильків, художник

0
82
Ігор-Василь Васильків

Художник Ігор-Василь Васильків (63 роки, с. Ясень, Калуський р-н, Івано-Франківська обл., Україна), представив свої творчі роботи в 11-му сезоні міжнародного конкурсу образотворчого мистецтва Зірки Європи.

Про себе пан Ігор-Василь пише: “Я художник з багаторічним досвідом роботи. Народився та виріс в Україні, в селищі Рожнятів Івано-Франківської області. Тепер живу в селі Ясень Калуського району.

Малювати почав з дитинства. Самоучка, профільної освіти не маю. Займався розписом і дизайном інтер’єрів. Малював у різних стилях та техніках – гуаш, акварель, олівці, акрил.

Мої картини виконані в стилі реалізм. Улюблена техніка живопису олією, на полотні, мастихіном. Я прийшов до олійного живопису самостійно і мені сподобалися можливості цього матеріалу. Олія дозволяє поринути в процес малювання, живучи щоразу, щоб випробувати надзвичайний стан злиття зі своїм витвором. Ще мені подобається поєднувати живопис із фактурними матеріалами, це дозволяє повніше передати відчуття ідеї. І дозволити глядачеві не тільки милуватися картиною, а і передати стан у мої картини, дозволяючи йому знову і знову відчувати ці почуття разом із героями моїх картин.

Малюю переважно пейзажі, портрети, натюрморти. За роки роботи я сформував свій стиль та техніку живопису.

Мене надихає природа, край, образи, життя і праця людей мого гірського села, що відображається в моїх роботах. Не знайдеш такого краю, не зустрінеш таких гір, всюди гарно, та наш Ясень – найпрекрасніший, повір!

Натхнення до творчості додають дружина, син і донечка. Мої роботи брали участь в бієнале сакрального мистецтва (м. Івано-Франківськ), а також у районних і обласних виставках, творчої звітності Рожнятівького району, та конкурсах: ART The Frame і Зірки Європи | Stars of Europe – перші місця з найвищими балами. Моя робота була відзначена “Почесною згадкою” на лютневому Відкритому художньому конкурсі Швейцарської галереї HelvetArt, друге місце в конкурсі “Dali’s Mustache” Іспанія, Гран Прі у конкурсі “New York Starlights“, та багатьох благодійних заходах і проекті #НАМОЛЕНЕ_НЕБО. Неодноразово нагороджувався грамотами, та преміями.

Люблю сакральне мистецтво. Зроблені мною різьба, позолота і образи служать окрасою долішньої православної церкви св. Петра і Павла і греко-католицької церкви св. Петра і Павла села Ясень, а також райські ворота і образи в церкві с. Підлясся, ківот і образи в церкві с. Глибівка, образи в с. Гриньків, с. Цінева, смт Рожнятів. Картина з край образом санаторію “Ясень” окрашає польський сейм. Безліч моїх картин знаходяться у приватних колекціях по всьому світу.

Живопис – це мій дар від Бога та хобі з дитинства. Особистий девіз: “Я людина творча. Хочу творю, хочу – витворяю”.

Лютий для мене мав бути чудовим, ніщо не передбачало біди, а 24 лютого почалась ВІЙНА. Тепер я працюю у КНП ІФ ОДС “Ясень” ІФОР. У вільний від основної роботи час малюю картини на злободенну тематику, також пейзажі свого краю. Разом із сім’єю беру участь у благодійності на підтримку ЗСУ, а також у допомозі тимчасово переміщеним особам.

Як писав художник Іван Проців: “Я не буду розповідати скільки зусиль я вклав до кожної роботи, що хотів втілити. Якщо робота заслуговує, то ви все побачите, якщо ні – то ні. Маю надію, що я не даремно працював.”

Творчі роботи:
1. «Очікування» (Ігор-Василь Васильків), 50х70, полотно, олія, 2021
2. «Рожнятів» (Ігор-Василь Васильків), 120х80, полотно, олія, 2021
3. «Будова Кашиці в 2008» (Ігор-Василь Васильків), 50х70, полотно, олія, 2008
4. «Одного літнього дня» (Ігор-Василь Васильків), 50х80, полотно, олія, 2021

Очікування

Ігор-Василь Васильків

Рожнятів

Ігор-Василь Васильків

Будова Кашиці в 2008

Ігор-Василь Васильків

Одного літнього дня

Ігор-Василь Васильків

__________
Беріть участь у творчих конкурсах Творчої платформи Алея Зірок!

Rating: 5.0/5. From 4 votes.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин