Планшет чи ноутбук – який девайс вибрати

0
4

Донедавна між планшетом та ноутбуком була величезна різниця. Перший сприймався як пристрій для розваг і месенджерів, а другий – для повноцінної роботи. Однак продуктивність планшетів значно зросла. Тепер з їхньою допомогою зручно виконувати більш серйозні завдання, гостріше стало виникати питання: що вибрати – планшет або ноутбук? Щоб правильно відповісти на нього, потрібно порівняти ці пристрої за ключовими параметрами з огляду на те, для яких цілей вони будуть призначені.

Порівняння пристроїв за основними характеристиками

Приймаючи рішення про вибір ноутбука або планшета, слід оцінити девайси з урахуванням:

  • Автономності. 80% внутрішнього простору планшета займає акумулятор – він працює без підзарядки до 10 годин. Ноутбук відрізняється більшою продуктивністю, споживає більше енергії. При активному використанні лептоп пропрацює в середньому 4 год. Може виникнути враження, що краще купити планшет, але робити висновки зарано.
  • Мобільності. За цим параметром лідером стає планшет. Компактний та легкий девайс зручно брати з собою, для його використання не потрібно виділяти простір на столі. При транспортуванні ноутбука потрібна спеціальна сумка, та й важить девайс набагато більше за планшет.
  • Потужності. Навіть бюджетний ноутбук у частині продуктивності перевершує сучасні планшети. Мобільному девайсу не під силу такі завдання, як складні обчислення, виведення інформації на друк, монтаж відео, взаємодія з підключеними пристроями. Однак він перевищує можливості ноутбука за швидкістю при виконанні нескладних операцій (серфінг, використання месенджерів, відтворення аудіо- та відеоконтенту).
  • Функціональності. Для керування лептопом потрібні миша, клавіатура, тачпад. У планшета сенсорний екран – можна працювати пальцем або стилусом. За необхідності – підключити клавіатуру. Вбудовані камери планшета – чудова альтернатива фотоапарату, в нього також можна вставляти сім-карту. У ноутбука одна камера – її використовують для відеозв’язку. У планшетах нові програми встановлюються в один клік, з ноутбуками це відбувається довше та складніше.

Приймаючи рішення на користь того чи іншого девайсу, важливо враховувати, для яких цілей він необхідний.

Враховуємо цілі покупки девайсу

Планшет більш комфортний на прогулянці або в подорожі (перевірка робочої інформації), для дитини (перегляд мультиків, прості ігри), коли потрібна альтернатива телефону. Ноутбук краще вибрати на Алло.Юа в Одесі для роботи з документами, створення презентацій, монтажу відео, написання музики. Лептоп знадобиться також для зберігання великого обсягу інформації, ігор зі складною графікою. Не можна приймати рішення про купівлю девайса з огляду на 1-2 параметри. Потрібна комплексна оцінка ситуації та того, який пристрій може краще задовольнити потреби користувача у цьому випадку.

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...