Харківська метрошкола: 62 класи в метро, 1000 учнів

0
335
Харківська метрошкола

У харківській школі, яка розташована у метрополітені, навчаються вже понад 1000 учнів. Класи розташовані на 5 станціях метро.

Спочатку розраховували, що в “метрошколі”, як її називають у Харкові, буде 60 класів. Але коли батьки побачили фото та відео школи, то захотіли відправити туди більше дітей. Тепер класів 62.

Здебільшого тут навчаються першокласники, також є молодша та середня школи і один-два класи старших школярів.

Для 600 дітей організовано підвезення шкільними автобусами, решта, за рішенням батьків, дістається на навчання самостійно.

Також у цій школі – всі класи обладнані системами рекуперації повітря, освітленням та звукоізоляцією, є вбиральні, є доступне харчування за рахунок міського бюджету, працюють психологи та медики для надання оперативної допомоги дітям за потреби. Приміщення охороняються, дітей супроводжують тьютори.

Понад третина дітей, які вчаться в метро – першокласники. Малечу треба навчити і писати, а це в режимі онлайн доволі важко. А головне – діти мають були соціалізовані, мають спілкувалися, щоб в них був повноцінний ритм життя.

У Харкові облаштували укриття в 126 школах, однак в таких укриттях проводити не можна – вони виявилися найпростішими. Ракети С-300, якими рашисти обстрілюють Харків, пробивають найпростіші укриття, і тому ми вимушені були розпочати навчальний рік розпочався у найбезпечнішому місці – в метро.

Таким ось чином Україна поступово перетворюється на фортецю також і в освіті – для безпеки дітей і для того, щоб освітній процес не зупинявся.

Володимир Пархомчук

for free
_____

Це безкоштовний творчий конкурс публікацій про мовну освіту

Долучайтеся і ви просто зараз!

За публiкацiю статтi на сайтi adverman.com

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин