Де відпочити в Україні на Новий, 2017-й рік

0
583
bukovel Буковель. AdverMAN

Щоб перетворити ніч з 31 грудня на 1 січня на яскраву і пам’ятну подію, можна відправитися у захопливу подорож рідною країною.

Карпати

Вибір місця для святкування Нового року на Закарпатті та Прикарпатті величезний. У безлічі міст і селищ регіону розмістилися численні гірськолижні курорти, рекреаційні комплекси, бази відпочинку на будь-який смак і розмір гаманця. Ми перерахували одні з найбільш цікавих напрямків для новорічного відпочинку.

Драгобрат

Драгобрат – найвищий і один з найкрасивіших гірськолижних курортів нашої країни, розташований на висоті 1300-1700 метрів над рівнем моря. Чудові краєвиди, які відкриваються з Драгобрату, створюють відчуття перебування у справжній зимовій казці.

Крім висококласних трас і підйомників, Драгобрат радує туристів ресторанами з національною українською кухнею, затишними кафе, саунами, лазнями, басейнами, а також незабутніми екскурсіями до селища з багатим історичним минулим Ясиня, Драгобратського озера та водоспаду.

Пилипець

Це високогірне селище щорічно приваблює натовпи туристів. Крім лижних трас різної складності, тут знаходиться один з найкрасивіших і найповноводніших водоспадів в Україні – Шипіт. Взимку, коли круті скелі покриваються снігом, милуватися каскадами Шипота по-особливому чарівно.

У період зимових свят у Пилипці можна покататися на конях, снігоходах і квадроциклах, розслабитися у сауні, басейні або джакузі. Оздоровитися також можна в карпатських чанах, скупавшись у великому сталевому або чавунному казані з гарячою джерельною водою з лікувальними карпатськими травами.

Як і в будь-якому іншому курортному населеному пункті Закарпаття, у Пилипці вас смачно нагодують різноманітними стравами української, закарпатської та гуцульської кухні.

Буковель

Буковель – найбільший і найзнаменитіший гірськолижний курорт України, куди з’їжджаються не тільки українці, а й іноземні гості. Розвинена інфраструктура курортного містечка створює всі умови для активного відпочинку і релаксу, занять спортом та оздоровлення.

Приїжджаючи у Буковель на Новий рік, туристи можуть розраховувати на комфортне проживання в першокласних котеджах і віллах-шале, навчання в лижній школі, катання на лижах, сноуборді, санях, сноубайку на 63 трасах усіх рівнів складності, прогулянки на собачих упряжках, катання на квадроциклах, снігоходах, каток, стрибки на величезній подушці для екстремалів Big-Airbag.

Розслабитися і поліпшити здоров’я дозволять буковельські чани, бювети з природною мінеральною водою, римська парна, фінська і середземноморська сауна, соляна печера і багато іншого.

Мукачево

Місто з багатою історією і приголомшливою природою. Приїхавши до Мукачева, туристи знайомляться з такими пам’ятками, як Мукачівський замок Паланок, Свято-Миколаївський жіночий монастир, будівля міської ратуші, Кафедральний костел Святого Мартіна, Медовий дім, Кельтський двір під Ловачкою і багато іншого.

Якщо турист приїжджає до Мукачева на кілька днів, відмінним рішенням будуть екскурсійні поїздки в Ужгород, Берегово або Косино. Ужгород – це історичні замки, велична архітектура і затишні кафе на найстарішій вулиці міста – Корзо. Берегово порадує туристів дегустацією вина в Старому підвалі, а термальні джерела в Косино будуть корисні для опорно-рухового апарату, серцево-судинної і нервової систем організму.

Львів

Львів – старовинне й атмосферне українське місто, Новий рік в якому запам’ятається яскравими враженнями і шоколадно-кавовим присмаком. На Новий рік і Різдво і без того гарні вулички і дворики Львова виблискують вогнями і заповнюються колоритними музикантами, продавцями льодяників, вуличною їжею та гарячими настоянками.

Вибір гастрономічних закладів у Львові просто нескінченний, і в кожному з них до гостя ставляться по-особливому. Львів – це неповторні площі, ратуша, з якої відкривається надзвичайний вид на місто, це собори і замки, палаци і парки, музеї і пам’ятки, галереї та театри, і, звичайно ж, кав’ярні.

Кам’янець-Подільський

Середньовічне місто, про яке ходять легенди. Вирушаючи відзначати Новий рік у Кам’янець-Подільський, ви познайомитеся з численними історико-культурними пам’ятками, відвідайте унікальну Кам’янець-Подільську фортецю, зможете заскочити в цікаві галереї та антикварні лавки. Також тут розташований найвищий міст в Україні Стрімка лань. Будучи в Кам’янець-Подільському, варто відвідати і сусідній Хотин з його знаменитою фортецею, і чарівні Чернівці.

Одеса

Безкрає море чудове не тільки влітку, але й взимку. Засніжене і спокійне, море дарує відчуття гармонії і позбавляє від хаотичних думок. Новий рік одесити завжди святкують з широким розмахом і безліччю сюрпризів, тому стати частиною такого святкування – велика радість. Новий рік у столиці гумору і веселощів просто не може видатися нудним.

В Одесі можна поблукати красивими двориками і потрапити на вуличні гуляння, оцінити архітектурну спадщину міста, відвідати колоритні ресторани та кондитерські, спуститися в одеські катакомби і поторгуватися на Привозі. Якщо вражень від міста вам мало, варто з’їздити у Білгород-Дністровський та відвідати красиву середньовічну фортецю Аккерман, а також продегустувати вино і коньяк у Центрі культури вина Шабо.

Харків

Харків – це великий культурний, науковий і промисловий центр нашої країни. І на Новий рік це місто з радістю зустрічає туристів. На центральній площі Харкова – майдані Свободи – встановлюють головну міську ялинку, організовують масштабний ярмарок зі смачними частуваннями та новорічними сувенірами, театралізовані вистави, проекційні шоу та концерти. Також тут працюють захопливі атракціони для дітей та їхніх батьків. Якщо Новий рік під відкритим небом вас не приваблює, Харків повний затишних кафе і ресторанів із ситними стравами і цікавою святковою програмою.

У Харкові також розташовано чимало пам’яток, які варто побачити: це Покровський собор, Успенський собор, Будинок з химерами, пам’ятник Дзеркальний струмінь, пам’ятники героям творів Ільфа і Петрова, Центральний міський парк імені Горького з атракціонами на будь-який смак і багато іншого.

Для любителів гірськолижного спорту на околиці Харкові працює комплекс Харківська Швейцарія. Цей спортивний центр підійде як новачкам, так і професіоналам, оскільки схили комплексу створені під різним кутом.

Умань

Умань – прекрасний варіант святкування Нового року для тих, хто не хоче відзначати свято вдома, але не має можливості вирватися з рідного міста надовго. Поїздка до Умані особливо вразить закохану пару, адже відомий пам’ятник світового садового-паркового мистецтва дендропарк Софіївка – це живе втілення казки, романтики і досконалості. Довгі алеї, античні статуї, оранжереї і водоспади, кам’яні містки і таємничі гроти манять своєю вишуканістю і роблять новорічний відпочинок чарівним.

Також в Умані можна оцінити місцеві визначні пам’ятки: Миколаївський собор, Василіанський монастир, Торгові ряди, Успенський костел і багато іншого.

Бажаємо яскравих подорожей і щасливого Нового року!

Але якщо усе ж таки за кордон? Будь ласка – автобусом у Європу!

Прага

За материалами НВ

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин