E-декларації. Перевірка виявила у ВР порушників закону

0
432
declarations E-декларації. AdverMAN

Генеральна прокуратура України, співставивши відомості, зазначені в е-деклараціях, з інформацією, розміщеною у Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, виявила сімох народних депутатів, які суміщали роботу у Верховній Раді з іншими видами оплачуваної діяльності.

Таким чином ці депутати порушили обмеження, передбачені ст. 25 Закону України “Про запобігання корупції”, повідомили в ГПУ.

Зокрема, ці особи продовжують входити до складу правління, інших виконавчих чи контрольних органів, підприємств чи організацій, що мають на меті одержання прибутку.

У Генпрокуратурі наголосили, що один із вказаних нардепів дохід від заняття такою діяльністю відобразив навіть у е-декларації.

Зазначається також, що невиконання вказаних обмежень має наслідком адміністративну відповідальність, передбачену ч. 1 та 2 ст. 172-4 Кримінального кодексу про адміністративні правопорушення. Санкція цієї статті передбачає штраф від 300 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян та конфіскацію доходів від діяльності за сумісництвом з роботою нардепа.

У ГПУ повідомили, що передали зібрані матеріали для вжиття відповідних заходів до Національного агентства з питань запобігання корупції.

17 листопада Національне антикорупційне бюро України відкрило перші три кримінальні провадження за фактами незаконного збагачення на підставі аналізу відомостей, наведених у е-деклараціях.

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин