Талановиті діти України, які відзначилися у 2016 році

0
681
Аріна Шугалевич. AdverMAN

Українські діти довели всьому світові, що мають неабиякі таланти.

Згадаймо юних геніїв, які є гордістю країни у 2016 році, повідомляє фестиваль Діти України.

11-річного львів’янина визнали найкращим на міжнародному конкурсі скрипалів

Богдан Луц здобув гран-прі на міжнародному музичному конкурсі “Таланти для Європи” у Словаччині.

Конкурс скрипалів “Таланти для Європи” тривав із 27 квітня до 1 травня у словацькому місті Дольний Кубін. У ньому взяли участь музиканти з Польщі, Словенії, Великобританії, Австрії, Чехії. Учасників поділили на 4 категорії. Богдан Луц потрапив до другої – діти від 10 до 13 років. Крім нього в цій групі було ще 24 учасники.

“Під час виступу обов’язково слід було одягнутися у білу сорочку і чорні штани. Такий дрес-код. Проте одразу після виступу Богдан перевдягнувся у вишиванку, і нагороду приймав уже в ній. Досі не можу забути, з яким захватом іноземці говорили про українську народну сорочку. Тоді я відчула, що дійсно пишаюся Україною”, – розповіла Тереза Луц, мати Богдана.

 

2-річна Аріна Шугалевич назвала всі столиці світу

Аріна Шугалевич із райцентра Дубровиця Рівненської області перемогла на шоу “Україна має талант-8”. Дівчинка знає усі столиці світу.

“Коли доньці було півтора року, я купила їй атлас різних країн світу: подала ідею вивчити столиці. Вона так захопилася, що вже за місяць знала напам’ять 100 країн і хотіла вчити далі. Починали з простих назв: Баку, Париж, Берлін. Вчили й складні слова. Наприклад, назву столиці Сурінаму (Південна Америка) – Парамарібо – Аріна вимовила практично одразу”, – розповіла Ірина Шугалевич, мама дівчинки.

Нині ім’я Аріни – у Книзі рекордів України.

 

Юна кримчанка Христина Михайличенко перемогла на XI Міжнародному конкурсі молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця

Дівчинка – лауреат Першої премії в номінації соліст з оркестром. Вона зайняла і 1 місце в номінації “Соло з обов’язковим виконанням етюду” в групі Горовиць-дебют”.

Міжнародний конкурс молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця із 2004 року є членом Всесвітньої Федерації міжнародних музичних конкурсів (WFIMC). За своїм статусом прирівнюється до таких організацій як Олімпійський комітет, ФІФА, ЮНЕСКО, ВООЗ. Сам конкурс заснований у 1995 році на честь легендарного піаніста Володимира Горовиця (народився і здобув освіту в Києві).

Раніше Христина здобула перемогу на міжнародному конкурсі Merci Maestro в Брюсселі.

 

Маріупольська школярка винайшла революційний метод утилізації пластика

14-річна Катерина Малкіна стала срібним призером Всесвітньої олімпіади з екології в Нідерландах. Школярка Маріупольського технічного ліцею запропонувала революційний метод утилізації пластикових відходів за допомогою личинок жуків.

В олімпіаді брали участь 200 осіб із 49 країн.

“У нас новий метод утилізації пластикового сміття. Ми вирішуємо масштабну проблему просто за допомогою личинок. Ці личинки дуже поширені, їх використовують як корм для рептилій, а ми знайшли для них інше призначення. Цей метод дасть змогу зробити світ чистішим. За дев’ять місяців 20 личинок можуть з’їсти один пакет”, – розповіла науковий керівник Катерини Малкіної.

В Україні метод органічної утилізації відходів Катерини Малкіної нікого не зацікавив. Однак іноземні інвестори мають великий інтерес до співпараці з талановитою дівчиною.

 

17-річна учениця Львівського технологічного ліцею Єлизавета Подкопаєва перемогла у міжнародній науковій олімпіаді

Вона винайшла спосіб позбутись у рідному місті неприємного запаху.

Винахід дівчини зауважили на Міжнародній учнівській олімпіаді з екології у Грузії, де вона перемогла серед представників тридцяти країн світу.

“Метою моєї роботи була повна автоматизованість і дешевизна пристрою”, – прокоментувала Єлизавета свій винахід.

Пристроєм є пластмасовий ківш об’ємом 150 л, в який уявно набирається дощова вода. Після наповнення ківш перевертатиметься, вода виливатиметься за імпульсом, тобто вся заразом, в каналізацію, змітаючи в ній тверде сміття, а ківш повертатиметься на місце. Пристрій можна встановити в наявний каналізаційний колодязь. Демонтовувати і вмонтовувати систему слід через люк. Коли робочим знадобиться відкритий доступ до колодязя, пристрій легко знімається і потім так само легко встановлюється на місце.

Марія Кожемяко
gazeta.ua

УВАГА! Звичайно, це далеко не всі діти, які відзначилися у 2016 році. Надсилайте інформацію, ми доповнюватимемо цю статтю!

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин