У США створили автоматичну прицільну систему для снайперів

0
788
Балістичний Оптимізований Снайперський приціл. AdverMAN

У США створено автоматичну прицільну систему для снайперів BOSS (Ballistically Optimized Sniper Scope – Балістичний Оптимізований Снайперський приціл) з метою підвищення точності вогню. Нова система розроблена в рамках програми Project Manager Soldier Weapons, яку реалізує урядова організація Program Executive Office Soldier.

До складу системи входить приціл з наближенням 6-22x, що монтується на рейці Пікатіні. Він в автоматичному режимі видає необхідні для точної стрільби дані. Приціл інтегрований з лазерним далекоміром, атмосферними датчиками і просунутим балістичним обчислювачем.

Балістичний обчислювач обробляє інформацію, отриману через датчики, відпрацьовуючи необхідні для стрільби дані. Враховується як тип зброї, так і вид боєприпасу. Далі в прицілі висвітлюється пункт, який снайпер лише має скерувати на ціль і зробити постріл. Обробка даних відбувається в реальному часі, при цьому стрілець не втрачає ціль в окулярі прицілу з поля зору. У випадку втрати живлення прилад може використовуватися в якості стандартного оптичного прицілу.

Перша експериментальна партія нових приладів упродовж 2016 року успішно пройшла військові випробування в різних кліматичних і погодних умовах. За повідомленнями представників командування Армії США, приціли добре працювали на усіх дистанціях, а точність на межі ефективної дальності стрільби збільшується удвічі. Втім, приціл може працювати і на значно більших дистанціях.

Використання систем BOSS дозволяє збільшити дальність стрільби водночас з підвищенням її ефективності і зменшенням вдвічі часу від викриття цілі до моменту стрільби. Суттєвою перевагою нового прицілу є незначна маса – 1,6 кг, що практично вдвічі менше від доступних сьогодні на ринку аналогів.

Система призначена передусім для снайперів, однак після незначних доробок може бути використана також бійцями, що використовують стандартну стрілецьку зброю. У випадку прийняття системи на озброєння Армії США поширення її до рівня піхотних підрозділів можливе у 2020 р.

defence-ua.com

No votes yet.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин