Хіба можна не любити українську мову?

0
206
Українська мова

Хіба можна не любити українську мову?

Серед усіх співучих, серед усіх найбагатших вона – рівна серед кращих.

То лише вороги й манкурти ненавидять її. Бо заздрять її красі. Бо бісяться, що не можуть вимовити її слово. Бо паляниця.

Хай вона тобі не рідна – прислухайся уважно.

Якщо ти людина і маєш слух і серце, і душу живу, ти почуєшь її музику. Ти відчуєш її силу.

Ти зрозумієш, що вона для всього годиться. Для кохання і для бою, для колискової й для гімну, для розмови тихої та для промови гострої й блискучої, як шабля.

Для мистецтва і науки, філософії і технологій. Саме вона вивела людство в космос. Житомиряни не дадуть збрехати.

І для пісень ця мова – неймовірно чудова.

“Дивлюсь я на небо…” – співав Корольов і будував свої ракети. “Дивлюсь я на небо та й думку гадаю…” – співав Попович з орбіти для Корольова.

Якщо так сталося в житті, що родина твоя забула рідну українську мову – віднови її у серці своєму. І у своєму спілкуванні.

А якщо вона не рідна – зроби її другою рідною. Бо вона того варта. Бо вона надихає, розвиває, культурно піднімає. Бо зрештою це круто.

Не можна не любити українську мову.

Андрій Мірошниченко

А як ви вивчаєте іноземні мови?

КОНКУРС

Підвищення рівня культури і освіти в Україні відбувається багатовимірно. Ми вдосконалюємо знання української мови, а також вивчаємо іноземні – англійську, німецьку, іспанську, французьку, польську тощо.

Без знання своєї мови і мов сусідів в світі, де люди багато подорожують, співпрацюють у спільних культурних і бізнесових програмах – тепер не просто важко, а неможливо існувати.

Тому ми запрошуємо всіх, хто вивчає іноземні мови у 2020-му році, поділитися думками, враженнями, а можливо, і секретами 🙂 – як ви навчаєтесь і викладаєте, як “вживаєтесь” в нове мовне середовище, в новий світ знань.

Ми опублікуємо ваш текст – ваші враження, думки, ваш нарис чи статтю. Хай читачі обговорюють, голосують зірками. Автор найпопулярнішої публікації отримає потужну популяризацію свого таланту і крутий кубок!

ЦІКАВО

Відтепер кожен призер наших творчих конкурсів може отримати кубок (статуетку, медаль, диплом тощо) від бренду, компанії або будь-якого фаната, поціновувача творчості талановитої людини. Всіх конкурсів – музичних, танцювальних, художніх, літературних.

Поціновувач може купити у нас, наприклад, кубок і зі своїм написом (брендуванням) вручити призеру конкурсу.

Така підтримка надихатиме творчих людей на більш стрімкий творчий розвиток, додасть сил і впевненості у собі. Це дуже важливо.

Повідомляємо, що шановне видавництво “Методика” вже придбало кубок для вручення переможцю конкурсу “Кубок за публікацію статті на сайті AdverMAN.com“. Дякуємо партнерам за підтримку творчих людей України!

Долучайтеся, не вагайтеся, адже українські таланти потребують підтримки.

З повагою,
AdverMAN

Rating: 5.0/5. From 7 votes.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин