Англіцизми в українській мові

0
348
Ірина Мазур
Ірина Мазур

А поговорімо про мову, чи, краще, про двомовність. Це не нове, але сьогодні таке звичне явище, що, коли спілкуємося однією мовою, то точно вставляємо слова з іншої. Найчастіше з англійської. Особливо тепер, особливо молодь. Ні, я не заперечую, а просто константую це, ой, відзначаю. Хтось з нас хоче здаватися модно-сучасним, хтось хоче бути на одній хвилі з друзями. А інші й не знають, що можна сказати інакше, адже навколо чують і читають слова саме так.

Як на мене, то є не дуже страшно, коли не зловживати цим та точно знати переклад рідною мовою. Кажу, як учителька англійської. А мої учні підтвердять, що дууууже часто на уроках та поза ними я прошу знайти український відповідник англійським словам. І, вивчаючи, до прикладу, тему «Професії», діти ніяк не розуміють, а як же ж то інакше можна сказати, щоб не «менеджер, мерчендайзер, супервайзер, промоутер, дистриб’ютор, провайдер, протектор, дизайнер…» А таки можна, виявляється.
А спробуймо замінити текст нижче іншою мовою.

Окей, почнемо наш челендж зі ситуацій, які є у тренді. Ми мало не живемо в Інтернеті, є юзерами різних левелів багатьох сайтів та блогів, платформ та груп. Кожен має більше одного гаджета, з якого заходить у нет. Дехто з нас має власні сторінки з особливим контентом та іміджем, влаштовує різні івенти з, певно, єдиним таргетом – залучити якомога більше фоловерів.

І то уже не хобі, а потреба – за щораз моніторити, може хтось поширив яку новину, перейти за лінком, чекнути (або й ні) чи то спам, чи то фейк, або просто перевірити мейл. А які дискусії є у чатах, особливо про якусь селебріті у новому луці. Кому сподобалось, то пише фідбек або просто ставить лайк. Іноді просто заставляємо себе бути толерантними, читаючи то все. Добре, коли нема жодного дискомфорту, булінгу та дедлайну у виконанні справ.

То, правда, ж усе зрозуміло? Хоч якось незвично.

Ірина Мазур

for free
_____

Це безкоштовний творчий конкурс публікацій про освіту

Долучайтеся і ви просто зараз!

За публiкацiю статтi на сайтi adverman.com

Rating: 5.0/5. From 1 vote.
Please wait...
Ми публікуємо творчі роботи українських талантів, просуваємо українську культуру в світі. Просимо підтримати нас ↓ ТАЛАНОВИТА УКРАЇНА

ТВОРЧІ КОНКУРСИ

Також цікаво і корисно: міжнародні фахові двотурові конкурси талантів:
Також: Зіркові сторінки талантів, Зоряний журнал і Конкурсний портал

Курс підвищення кваліфікації вчителів на 60 годин: "Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ" ↓

Музична освіта і музична індустрія: Україна, Європа, світ

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину ↓

Творчі оголошення: продати пісню, музику, картину

Музика:

Я відчувала те саме

Дівчинка з Місяця

Ілон Маск - марсіанин